Bračni par i njihovo šestero djece ubijeno u zračnom napadu na jugu Sirije

Bračni par i njihovo šestero djece ubijeno u zračnom napadu na jugu Sirije

Foto: FAH

BRAČNI par i njihovo šestero djece ubijeni su u subotu na jugu Sirije pri napadu eksplozivom iz vojnih helikoptera na grad Dael u pokrajini Dera, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH). Ta obitelj, u kojoj su djeca bila u dobi između dvije i trinaest godina, stradala je u napadu na Dael, a još jedan muškarac stradao je u sličnom bombardiranju drugdje u toj pokrajini, naveo je OSDH.

Snage režima Bašara al-Asada kontroliraju grad Dera, a preostali dio pokrajine je podijeljen između pobunjenika i vladinih snaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
I drugdje u Siriji traju sukobi pa je OSDH istaknuo da je 15 kurdskih boraca ubijeno od petka u sukobima s džihadistima Islamske države (IS) u pokrajini Alep.

Rat koji tri godine bjesni u Siriji promijenio se jačanjem džihadističkih skupina, posebice Islamske države Iraka i Levanta (ISIL).

Preimenovana u Islamska država (IS), ta ekstremistička skupina koja djeluje u Siriji i u Iraku je 29. lipnja objavila da u te dvije države uspostavlja Islamsku Državu na čelu s kalifom Abuom Bakrom al Bagdadijem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara