Branitelji žestoko izviždali ministra Matića, pljeskali Thompsonu i Šimuniću

Branitelji žestoko izviždali ministra Matića, pljeskali Thompsonu i Šimuniću

Foto: Hina

PRVA Konvencija hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji održava se danas u prepunoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u Zagrebu, u organizaciji braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata, a očekuje se donošenje zaključaka Konvencije, bitnih za braniteljsku i stradalničku populaciju.

Na skupu je nazočno nekoliko tisuća branitelja, predstavnika braniteljskih udruga iz cijele Hrvatske, kao i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, ministar branitelja Predrag Matić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te brojni javni i politički djelatnici koji su poduprli braniteljsku Konvenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skup je počeo burno jer su na sam spomen resornog ministra Matića okupljeni sudionici glasno fućkali i negodovali, dok su s velikim odobravanjem pozdravljeni hrvatski nogometni reprezentativac Joe Šimunić, pjevač Marko Perković Thompson te hrvatski general Mladen Markač.

Glavne smjernice skupa iznijet će jedan od organizatora Konvencije, predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm, govorit će više predstavnika braniteljskih udruga, a skup bi trebao završiti usvajanjem zaključaka.

Inače, pripadnici brojnih braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata u Lisinski su došli s mnoštvom zastava i obilježja svojih postrojba, te s hrvatskim zastavama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara