Britanski džihadist pokušao regrutirati "15-godišnjakinju": "Kada te pokupim, bit ćeš moja žena"

Britanski džihadist pokušao regrutirati "15-godišnjakinju": "Kada te pokupim, bit ćeš moja žena"

Screenshot: Global News

BRITANSKI džihadist koji je otišao u Siriju kako bi se pridružio Islamskoj državi ulovljen je pred kamerama kako pokušava namamiti maloljetnu djevojku da dođe u Siriju i postane njegova žena, piše Daily Mail.

Muškarac se predstavio lažnim imenom, Abu Antar, i djevojci za koju je vjerovao da ima 15 godina davao postepene upute kako da pobjegne od svoje obitelji i otputuje na Bliski Istok kako bi se pridružila Islamskoj državi. Razgovori su se odvijali tjedan dana, a Antar joj je u jednom trenutku rekao: "Kada te pokupim, pokupit ću te kao svoju ženu".

Međutim, djevojka koja je s njim razgovarala i pritom nosila burku nije bila maloljetna niti mu se namjeravala pridružiti u Siriji. Iza burke se naime, skrivala reporterka kanadske televizije Global News koja je razotkrila Antara, ali mu nije doznala pravi identitet.

Istragu je nastavio britanski The Mail on Sunday koji je otkrio kako je džihadist koji se javio iz Sirije u stvari Ahmed Canter koji je rođen u Somaliji, a sa roditeljima je stigao u London kao šestomjesečna beba.

Dok se u ovom slučaju radilo o reporterki, prema objavama na društvenim mrežama čini se kako je Canter već uspio namamiti i oženiti jednu muslimansku djevojku u Siriju koja, vjerojatno, potječe iz Tunisa.

Canterova obitelj je u međuvremenu poručila da se oni drže zakona te da ne podržavaju njegovo ponašanje i političke i ideološke stavove Islamske države. Također, kažu kako ne znaju gdje se Canter trenutno nalazi niti da li je na osoba na snimci on.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara