Britanski europarlamentarac Farage "oprao" Hrvatsku: "Rasprodali su svoju zemlju!"

Britanski europarlamentarac Farage "oprao" Hrvatsku: "Rasprodali su svoju zemlju!"

Screenshot: YouTube

BRITANSKI europarlamentarac Nigel Farage još je jednom dobro "oprao" hrvatske političare i sukobio se s HDZ-ovim Andrejem Plenkovićem koji je tako postao prvi hrvatski zastupnik koji je govorio na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta.

 

Nakon što je u svom obraćanju Farage osvrnuo na veliki problem s nezaposlenošću, posebice kod mladih i u zemljama poput Grčke i Španjolske, na red je došla i najnovija punopravna članica Europske unije - Hrvatska. Govoreći o "imperiju" EU, naglasio je kako je Hrvatska jedna "velika pobjeda EU" te dodao kako je u Hrvatskoj svega 22 posto građana glasalo na izborima za Europski parlament i kako među narodom nije bilo velike potpore ulasku Hrvatske u EU, ali je zato postojala velika podrška političara.

"Vaš imperij se upravo proširio! Imate Hrvatsku! Zabili ste svoju zastavu na hrvatsko tlo, naravno, ne zato što ste imali veliku potporu javnosti za to. Samo je 22 posto Hrvata je izašlo na izbore za EU parlament, ali zato je postojala velika potpora hrvatskih političara. O da, zapravo je premijer koji je pregovarao o ulasku, Ivo Sanader, lani osuđen na 10 godina zatvora zbog prodaje nacionalnog imetka, a u tome je imao potporu cijelog hrvatskog naroda, rasprodali su svoju zemlju! I to su napravili zbog vlastitih interesa, da bi dospjeli na veću pozornicu. Zemlja koja se 800 godina borila za svoju neovisnost, nakon 20 godina ju je predala ovim ljudima ispred nas", poručio je Farage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Europarlamentarcima je poručio kako ne vide što se događa u velikim zemljama poput Francuske, Italije, Finske, Nizozemske i Velike Britanije te kako bi idući europski izbori mogli pokazati da je europski projekt reverzibilan i da mora biti "preokrenut" za dobrobit naroda Europe.

Prvi je Farageu zbog komentara o Hrvatskoj odgovorio francuski parlamentarac Joseph Daul Mep, koji ga je podsjetio kako je u Hrvatskoj održan referendum po pitanju ulaska u EU te kako moraju poštivati demokraciju i referendum, na što je Farage uzvratio kako je manje od 50 posto ljudi izašlo na taj referendum i kako treba zamijetiti da se euroskepticizam Hrvata "utišava" novcem iz europskih institucija.

Farageu je uzvratio i Plenković, kazavši kako su u Hrvatskoj postojale debate uoči referenduma te kako je on, kao čovjek koji do 2011. ni jednom nije bio u Hrvatskoj, pokušao "patronizirati raspravu i naš strateški cilj od 20 godina". "Savjetujem mu da se drži svog otoka Isle of Man (britanska porezna oaza u koju je svoj novac sakrio i Farage, op.a)", poručio je Plenković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara