Britanski mediji i kolege optužuju Junckera: On je pijanac

Britanski mediji i kolege optužuju Junckera: On je pijanac

Foto: Hina

NJEMAČKI ministar financija Wolfgang Schaeuble stao je u obranu Jean-Claudea Junckera, nominiranog za predsjednika Europske komisije, kojeg britanski mediji i neki kolege optužuju da pije.

Jedan britanski list objavio je, pozivajući se na neimenovani izvor, da Juncker, bivši luksemburški premijer i dugogodišnji predsjednik euroskupine, pije konjak za doručak. Euroskupina je forum ministara financija eurozone.

"Član sam euroskupine od kraja 2009. i nikada nisam vidio, ni poslijepodne niti navečer, ni rano ujutro niti nakon dugih noćnih sastanaka, da je itko, a kamoli Jean-Claude Juncker, bio pijan", rekao je Schaeuble pred udruženjem stranih dopisnika u Berlinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nikada nisam rekao da je Jean-Claude Juncker apstinirao. I ja ponekad popijem, pa i na sastancima euroskupine, kada za večeru mogu popiti čašu vina. On tada pije pivo. Ali nikada ga nisam vidio pijanog", rekao je.

Junckerov nasljednik na čelu euroskupine, Nizozemac Jeroen Dijsselbloem, rekao je u siječnju za nizozemsku televiziju da Juncker na sastancima jako puši i pije.

Juncker niječe da ima problema s alkoholom.

"Koliko ja znam, Jeroen Dijsselbloem, koji je dobar predsjednik euroskupine, izrazio je žaljenje da ga se tako shvatilo", rekao je Schaeuble, ističući kako smatra da će Juncker biti "jako sposoban" predsjednik Europske komisije.

Juncker (59), prekaljeni veteran u postizanju kompromisa na summitima EU-a već više od dva desetljeća, trebao bi biti potvrđen za predsjednika Europske komisije u Europskom parlamentu 16. srpnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara