Britanski veleposlanik odlazi s dužnosti u Hrvatskoj

Britanski veleposlanik odlazi s dužnosti u Hrvatskoj

Foto: Twitter

DAVID SLINN, veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske od travnja 2012, danas odlazi s dužnosti u Hrvatskoj.

Mandat veleposlanika Slinna - od travnja 2012. do danas - obuhvatio je neke od značajnijih trenutaka novije hrvatske povijesti: završetak pretpristupnih pregovora s Europskom unijom, ulazak Hrvatske u EU, te prvu godinu članstva. Veleposlanik Slinn ocijenio je kako su tri godine njegovog mandata u Hrvatskoj bile “dinamične, uzbudljive i produktivne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada su naše dvije zemlje partnerice u Europskoj Uniji, te saveznice u NATO-u.I to partnerstvo nije samo formalno, na papiru. Postoji niz konkretnih rezultata intenziviranih odnosa: od toga da britanski vojnici dio svog treninga već redovito obavljaju u Slunju, a hrvatski časnici rade u NATO stožeru u Velikoj Britaniji do odluke ministra Haguea da ministrica vanjskih poslova RH Vesna Pusić bude jedna od samo dvadesetak osoba u svijetu koje su pozvane, zajedno s njim, aktivno djelovati na zaustavljanju zločina silovanja u ratnim sukobima. Tu svakako spada i osnivanje Britansko-hrvatskog poslovnog centra (BBCC), koji radi na povećanju ulaganja" rekao je Slinn.

Veleposlanik Slinn odlazi iz Zagreba nešto prije očekivanog kraja mandata - napušta posao u Ministarstvu vanjskih poslova kako bi se pridružio obitelji u Kanadi. Ime novog veleposlanika, kao i datum njegova dolaska, bit će naknadno objavljen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara