Brodolom u Libiji: Utopilo se 36 izbjeglica, 42 nestalih

Brodolom u Libiji: Utopilo se 36 izbjeglica, 42 nestalih

Foto: Guliver Image / Getty Images (Ilustracija)

NAJMANJE se 36 izbjeglica utopilo a 42 se vode kao nestali u potonuću čamca u utorak ispred libijske obale, rekao je u nedjelju glasnogovornik libijske mornarice a prenose svjetske agencije.

"Čamac je potonuo 4 km od Garabullija (50 km istočno od Tripolija). Spasili smo 52 afričkih izbjeglica. Dosad smo izvukli 36 trupala, među kojima 24 danas", rekao je pukovnik Ajub Kasem dodajući da se 42 osobe vode kao nestale, prenosi agencija France Presse.

Agencija Reuters navodi da je barem 40 ljudi izgubilo život u toj nesreći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među poginulima je i jedna trudnica.

Po izjavama preživjelih, u čamcu je bilo 130 izbjeglica iz Malija, Senegala, Gambije, Kameruna, Burkine Faso i iz drugih afričkih zemalja, dodao je pukovnik Kasem.

Po njegovim riječima, trup čamca je bio oštećen i puknuo je pod teretom putnika nedugo nakon isplovljavanja iz Garabullija.

Libija je zemlja tranzita prema europskoj obali za stotine tisuća emigranata, uglavnom iz Afrike. Po dolasku na libijsku obalu ukrcaju se u velikom broju u gumene čamce ne bi li preko Sredozemnog mora dospjeli na Maltu ili na talijanski otok Lampedusu, ispred Sicilije. Na tom putu se svake godine utopi više stotina ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara