Bruno Orešar dobio još jednu optužnicu za malverzacije u splitskom Uzoru

Screenshot: HTV

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu podignulo je još jednu optužnicu protiv Bruna Orešara te direktora tvrtke Uzor Marka Tomića. Terete se za štetu u Uzoru od milijun kuna te štetu od 1,2 milijuna kuna u državnom proračunu. Optuženi su za za kaznena djela zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Uzor ostao bez milijun kuna od prodanog prostora

Tomića i Orešara se tereti za malverzacije prilikom prodaje poslovnog prostora Uzora. U listopadu 2009. godine Tomić je na nagovor i traženje Orešara, predsjednika Nadzornog odbora Uzora, dao nalog da se milijun kuna od prodaje prostora ne uplati na račun Uzora, već Orešarovoj tvrtki Musculi. Prostor je inače kupio direktor Hypo banke, koja je proteklih godina bila nezaobilazni Orešarov partner.

Namjenska bespovratna sredstva, direktor Uzora iskoristio za tekuće poslovanje

Tomića terete i za malverzacije s 1,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava koje je Uzor od Ministarstva gospodarstva dobio 2008. godine za poticanje proizvodnje, razvoj robnih marki i distribucije te obrazovanja i osposobljavanja kadrova u proizvodnje tekstila, odjeće, kože i sličnih proizvoda. Čak 1,2 milijun kuna uloženi su, naime, u tekuće poslovanje poduzeća, a ne za namjenu za koja su sredstva odobrena.

Priča tu nije gotova. Naime, splitsko Županijsko državno odvjetništvo radi na još nekoliko predmeta protiv Orešara, uključujući i prijavu iz ožujka ove godine koja se odnosi na izvlačenje 24 milijuna kuna iz Jadrankamena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara