Bubalo o plaćanju 80 milijuna kuna odštete za odlagalište Antunovac: Slavoniju i Baranju su godinama udarali!

Bubalo o plaćanju 80 milijuna kuna odštete za odlagalište Antunovac: Slavoniju i Baranju su godinama udarali!

Screenshot: YouTube

PET SLAVONSKIH gradova mora platiti 80 milijuna kuna odštete za neizgrađeno regionalno odlagalište otpada kod Antunovca. Stoji to u rješenju Trgovačkog suda kojim je potvrđeno mišljenje arbitraže. Odštetu zbog raskida ugovora dvjema austrijskim tvrtkama moraju platiti Osijek, Županja, Vinkovci, Vukovar i Beli Manastir. Osječki gradonačelnik Ivica Vrkić pozvao je Vladu da se uključi u rješavanje problema i pregovore s Austrijancima.

Slučaj je komentirao bivši župan i bivši osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo. "Slavoniju i Baranju su godinama udarali, Slavoniji i Baranji se nije ništa davalo, a kao što je vidljivo, međunarodne korporacije rade pritisak na Republiku Hrvatsku. U ovom slučaju govorimo o poslu koji je započeo 2001. koji nikada nije napravljen, nikada izveden, nikada nije niti jedna lopata zakopana, niti su oni ikad dobili građevinsku dozvolu", rekao je Bubalo.

On ističe kako su sve radnje, pa i raskid ugovora, napravljene prije nego što je on 2009. postao gradonačelnik. "Meni je jedino bilo ostalo angažirati odvjetnika da sagleda sve činjenice u tom razdoblju", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odvjetnik je napisao kaznenu prijavu, mi smo tu kaznenu prijavu predali. Ona se odnosi na 12 osoba iz tog razdoblja, a očekujem da državne institucije odrade svoj dio posla. Treba naglasiti da Grad Osijek nije dobio ono što je ugovorom definirano, niti su oni ispoštivali bilo koji segment ugovora. Čude me takve presude, ali isto tako se treba voditi briga da se napravi strategija i regionalno odlagalište koje je potrebno Slavoniji i Baranji."

Na pitanje tko je potpisivao ugovore oko Antunovca, Bubalo ističe kako je u razdoblju između 2001. i 2009., u kojem razdoblju se o ovom projektu raspravljalo, na vlasti bilo više osoba. U svakom slučaju kaže kako posao nikada nije napravljen i nikada nije ishođena građevinska dozvola.

"Situacija je tu dosta komplicirana, ali na institucijama je da razriješe taj dio posla i da jasno ukažu da se ništa nije napravilo za Slavoniju i Baranju. Prema tome, ovih pet gradova ne trebaju plaćati takve iznose."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara