Bura izazvala kaos u Rijeci: Uništena fasada POS-ove zgrade, jedna škola evakuirana

Bura izazvala kaos u Rijeci: Uništena fasada POS-ove zgrade, jedna škola evakuirana

Foto: FAH

RIJEČKO područje posebno je snažno pogođeno burom koja je pogodila čitavu obalu Jadrana. Bura je u Rijeci i široj okolici izazvala ogromnu materijalnu štetu. Udari bure na području Rijeke iznosili bili su i veći od 200 km/h.

Gotovo sasvim je upropaštena fasada POS-ovih stanova na Hostovom bregu, iako se radi o novoj zgradi u koju se dio stanara uselio prije tek tri mjeseca. Dijelovi fasade letjeli su na sve strane pa je sreća da nitko nije stradao.

Tijekom jutra, do 15 sati, na području Rijeke zabilježeno je čak 35 vatrogasnih intervencija. Pet osoba je ozlijeđeno, a uglavnom se radi o ozljedama zadobivenih prilikom padova zbog snažnog vjetra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio stanovnika Rijeke jutros je nakratko ostao bez struje. Bura je izazvala kvar na postrojenju Hidroelektrane Rijeka na Katarini.

Zbog jakog vjetra zatvoren je kampus na Trsatu. Bura je oštetila krov na Akademiji primijenjenih umjetnosti, a šteta je nastala i na zgradama studentskog restorana i Građevinskog fakulteta.
Nekoliko škola je bilo primorano otkazati nastavu. Nakon što je vjetar otrgnuo dio krova zgrade Osnovne škole Jelenje-Dražice, škola je evakuirana.

Zbog bure je za promet zatvorena riječka obilaznica, na kojoj su uništeni brojni prometni znakovi, a cesta je zatrpana granama stabala koje je bura polomila.

Slična stvar događa se na svim cestama na riječkom području, gdje su udari bure bili najjači u prijepodnevnim satima. Vjetar je rušio i stabla. Oštećen je i veći broj automobila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara