Burić optužio Borzana za "diktaturu proleterijata" nad liječnicima

Burić optužio Borzana za "diktaturu proleterijata" nad liječnicima

Foto: FAH

SABORSKI zastupnik HDSSB-a Dinko Burić danas se žestoko obrušio na vodstvo osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC) na čelu s Vladimirom Borzanom kojeg je optužio da provodi "šikaniranje i diktaturu proletarijata nad liječnicima".

"Možete u Osijeku imati 10 Nacionalnih planova, ali dok ga vodi Vladimir Borzan, oni neće spasiti osječki KBC od propasti", poručio je Burić u raspravi o Prijedlogu nacionalnog plana razvoja KBC-a, kliničkih bolnica, klinika i općih bolnica u Hrvatskoj od 2014. do 2016.

Zbog Borzana, tvrdi HDSSB-ovac, iz KBC-a Osijek otišle su desetine liječnika, a odlaze i sestre.

"Treba reći imenom i prezimenom zbog Vladimira Borzana, supruga članice Predsjedništva SDP-a Biljane Borzan, koja nema veze s time, ali toliko se osilio čovjek da je to gotovo za ne povjerovati", rekao je Burić.

Ministar zdravlja Siniša Varga nije htio komentirati takve, kako je rekao, "osobne konotacije na osobu" već je poručio da je osječki KBC bitan čimbenik u hrvatskom zdravstvenom sustavu.

"Ne radi se samo o bolnici državne razine, nego i o bolnici koja je izrazito bitna kao lokalna i regionalna bolnica i, u konačnici, kao KBC", kazao je Varga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara