Čabraja ostaje u zatvoru: Za ubojicu iz Kaštela ipak nema jamstva

Čabraja ostaje u zatvoru: Za ubojicu iz Kaštela ipak nema jamstva

Foto: Google Street View

IZVANRASPRAVNO vijeće splitskog Županijskog suda ukinulo je jamstvo od 350 tisuća kuna koje je sudac istrage Davor Svalina odredio za Jozu Čabraju, 23-godišnjeg Kaštelanina osumnjičenog za ubojstvo 21-godišnjeg Marina Matijaša. 

Sudac Svalina odredio je jamstvo te u slučaju da je rješenje postalo pravomoćno, Čabraja je mogao izaći na slobodu uplativši novčani polog ili stavljanjem hipoteke na nekretninu. Takva odluka dočekana je s nevjericom u Kaštelima, ali i u pravosudnim krugovima.

Jamstvo za ubojstvo na splitskom sudu ne pamte pa je stoga odluka izvanraspravnog vijeća splitskog suda donekle bila i očekivana.

Čabraja sigurniji u zatvoru nego na slobodi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čabraja je prije deset dana pogodio Matijaša hicem u glavu nedaleko od srednje škole u Kaštelima. Pucao je iz automobila u prolazu, a na ispitivanju u Državnom odvjetništvu kazao je kako je pucao iz straha bez namjere da ikoga ubije.

Matijaš je odmah nakon ranjavanja prebačen u splitski KBC i operiran, no bilo je jasno da su mu šanse za preživljavanje minimalne. Idućeg dana konstatirana je moždana smrt, a obitelj je dala dozvolu za transplantaciju organa.

Policija je bila na oprezu danima nakon tragičnog događaja jer su se pobojali da će prijatelji i obitelj osvetiti Marina. Čabraja se brže bolje sam predao policiji tri dana nakon ubojstva. Ušetao je u PP Kaštela u društvu svog branitelja Željka Lubine.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara