Čabraja pritvoren: Pucao sam iz straha, nisam nikoga htio ubiti!

Čabraja pritvoren: Pucao sam iz straha, nisam nikoga htio ubiti!

Screenshot: Google Street View

JOZO ČABRAJA, 23-godišnjak osumnjičen da je ubio 20-godišnjeg Marina Matijaša kod OŠ Bijaći u Kaštelima, pritvoren je odlukom istražnog suca Županijskog suda u Splitu Davora Svaline kako ne bi ponovio djelo i utjecao na svjedoke. Istražni zatvor predložila je tužiteljica Rene Laura nakon ispitivanja Čabraje, koje je potrajalo duže od sat vremena.

Čabraja sigurniji u zatvoru nego na slobodi, u Kaštelima se priprema osveta za ubijenog?

Očekivano, Čabraja je u svojoj obrani naveo kako nikoga nije htio ubiti te da je pucao iz straha. U zatvoru će biti na sigurnom jer se u Kaštelima navodno već priprema osveta za ubijenog Matijaša.

Čabraja ga je pogodio hicem iz pištolja u čelo. Metak je ostao u glavi i Matijašu je idući dan u splitskoj bolnici na Odjelu Jedinice intenzivnog liječenja konstatirana moždana smrt nakon čega je obitelj dala dozvolu da se organi mogu koristiti za transplantaciju. U bolnicu je doveden sa slabim vitalnim znakovima, praktično nije bilo nikakve šanse da preživi. Obdukcija još nije napravljena, ali i to će biti urađeno za koji dan najkasnije.

Bez jamčevine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda se i o tome razmišljalo, obrana nije predložila određivanje jamčevine. Vjerojatno će branitelj Željko Lubina izraziti žalbu na rješenje suca istrage o određivanju istražnog zatvora.

Policija je, inače, osim za ubojstvo, prijavila Čabraju i za nedozvoljeno držanje oružja, odnosno, pištolja iz kojeg je ispalio za Matijaša fatalni hitac. Čabraja je dosad osuđen za krivotvorenje isprave, no postoji još nekoliko kaznenih postupaka koji su u tijeku. Ništa ni približno težini najnovije kaznene prijave.

Sukob kaštelanskih klanova

U Kaštelima je sukob međusobno suprotstavljenih klanova kojima pripadaju osumnjičeni i žrtva trajao već neko vrijeme. Lani je Čabraji automobil dignut u zrak, a navodno je dan, dva prije ubojstva Matijaša - premlaćen. Navodno je to bio okidač i Čabraja je cijeli tražio Matijaša da mu se osveti.

Državno odvjetništvo ipak se odlučilo da ne ide na težu kvalifikaciju, odnosno, kazneno djelo teškog ubojstva, koje nosi sankciju dugotrajnog zatvora i do 40 godina. Čabraji, ako ne dođe do kakvih izmjena, prijeti tako 15 godina zatvora. Otac je malodobnog djeteta, a supruga mu je trudna.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara