Čačić ravnodušan prema HEP-ovim Uskrsnicama u K-bonovima: Imaju na to pravo!

Čačić ravnodušan prema HEP-ovim Uskrsnicama u K-bonovima: Imaju na to pravo!

Foto: Željko Hajdinjak (Cropix)

MINISTAR gospodarstva Radimir Čačić danas je sasvim ravnodušno komentirao kako je HEP za Uskrsnice podijelio više od 5 milijuna kuna u Konzumovim bonovima. Kako nam je objašnjeno na to HEP ima pravo.

To je propisano Kolektivnim ugovorom

"Odredba prema kojoj  poslodavac radnicima za Uskrs isplaćuje u naravi iznos od 400,00 kn neto po radniku, propisana je Kolektivnim ugovorom za HEP grupu", kažu nam iz Ministarstva gospodarstva dodajući kako su u tijeku pregovori Vlade i sindikata o temeljnom kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čačić se nije obazirao na činjenicu da je HEP kao jedini kriterij za bonove naveo dostupnost trgovina za sve zaposlenike HEP-a, a izbjegao je i odgovor je li riječ o dobroj praksi ili onoj koju treba ukinuti ili promijeniti.

Podsjetimo kako je na jučerašnjoj sjednici Vlade, HEP-u odobreno podizanje kratkoročnog kredita od 400 milijuna kuna za pokrivanje gubitaka u prvom kvartalu.

Čačićevo divljenje

Valja naglasiti kako je Čačić više puta u svojim izjavama za javnost naglašavao kako Ivica Todorić i Agrokor imaju njegovu punu podršku. Čačić je tako prije nekog vremena javno izjavio kako je "interes Agrokora interes Hrvatske", da bi kasnije tu izjavu podebljao s konstatacijom da Todorić zaslužuje poštovanje.

"Ivica Todorić zaslužuje maksimalnu pažnju i respekt kao poslovni čovjek u ovoj zemlji koji je dao izvanredne rezultate", rekao je Čačić s divljenjem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara