Čak 29 hrvatskih tvrtki predstavlja se na nautičkom sajmu u Düsseldorfu

Čak 29 hrvatskih tvrtki predstavlja se na nautičkom sajmu u Düsseldorfu

Foto: Boot

TIJEKOM ovog tjedna, čak se 29 tvrtki iz Hrvatske vrlo uspješno predstavljaja u Düsseldorfu, na vodećem sajmu nautike BOOT. Radi se o specijaliziranom sajmu na kojem gotovo 1.700 izlagača iz 60 zemalja prezentira najnoviju ponudu nautičke opreme, prije svega jahte, jedrilice i brodice, a u ponudi su i mnogobrojne ronilačke i charter destinacije.

Sajam BOOT, koji se ove godine održava 46. put zaredom, redovito najavljuje sektorske trendove za Njemačku, Europu kao i na globalnoj razini. I ove godine, izlagači u Düsseldorfu predstavljaju obilje inovativnih proizvoda i nove nautičke ideje, što čini sajam BOOT jednom od najvažnijih svjetskih sajamskih manifestacija.

Jahte, brodice i turističke podmornice uz bok jakoj charter ponudi na Jadranu

Hrvatske tvrtke su zastupljene u svim glavnim tematskim cjelinama sajma. Osim male brodogradnje, koju ove godine tradicionalno predstavljaja splitska Salona, te po prvi put zagrebački Remia-plast, kao i vrlo atraktivna polu-podmornica tvrtke Agena Marin, nude se i mnogobrojni charter i ronilački aražmani na Jadranu. Hrvatski dio Jadrana i ove godine za
Europljane ulazi u red najatraktivnijih nautičkih destinacija, pa se Hrvatska i Jadran vrlo uočljivo nude u ponudi svih većih charter operatera.

Ponude hrvatskih softwera za charter

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jedan od vodećih proizvođača software-a unutar charter industrije, Boat booker, redovito izlaže u Düsseldorfu te smatra, kako je upravo ovo vodeći sajam i trend-making mjesto na području nautike. Boat booker je manja tvrtka, ali u velikom poslovnom uzletu, koja se razlikuje od konkurencije po svojoj fleksibilnosti i individualnom pristupu. Upravo nam BOOT daje indikacije u kojem smjeru se kreće tržište i trendovi chartera te sukladno tome prilagođavamo naš software za narednu godinu, komentirao je direktor tvrtke Boat booker, Boro Milivojević.

Posjeta Ministra Lorencina i generalnog konzula Plećaša

Jučer je sajam BOOT posjetio i ministar turizma Darko Lorencin, budući da postoji veliko zanimanje izlagača za aktivnijom podrškom Ministarstva te da ovaj dio turizma zauzima važno mjesto u turističkoj ponudi. Kako je istaknuto u aktualnoj strategiji razvoja turizma RH, nautički turizam jedan je od strateških pravaca razvoja cijelog sektora. Ministar Lorencin se na sajmu, između ostalog susreo s predstavnicima njemačkog nautičkog sektora ADAC-a, direktorom sajma BOOT Götz-Ulf Jungmihelom te je obišo i hrvatske izlagače. Na štandu Hrvatske turističke zajednice, koja osim nautičke ponude prezentira i cjelokupni turistički potencijal Hrvatske, Ministar se upoznao s problematikom i prijedlozima za poboljšanje stanja u sektoru, koji su mu iznijeli hrvatski izlagači. U pratnji Ministra Lorencina bio je i generalni konzul RH u Düsseldorfu Zvonko Plećaš sa suradnicima.

Statistike pokazuju: sajam BOOT je svake godine sve posjećeniji

Ovogodišnji sajam daje vrlo dobar presjek stanja u sektoru, ali i omogućuje mnogim izlagačima dobro planiranje narednih sezona. Kako bi svake godine povećali aktivnosti i kvalitetu sajma, na kraju svakog BOOT-a provodi se anketa s posjetiteljima i izlagačima koji pružaju povratnu informaciju o prednostima ali i o slabostima sajma. Ovakvi neposredni odgovori posjetitelja i izlagača pomažu nam svake godine kvalitetno se pripremiti za naredna izdanja sajma, a s ovogodišnjim pokazateljima smo jako zadovoljni, komentirao je Goetz-Ulf Jungmichel, direktor sajma BOOT.

Aktivna uloga Hrvatske turističke zajednice u promociji

HTZ već godinama intenzivno obrađuje Njemačko i zapadno-europska tržišta. Europski nautički sektor je izašao iz recesije, osobito charterski segment koji je ujedno i najrelavantniji po pitanju ostvarivanja prihoda u turizmu. Potrebno je nastaviti intenzivirati razvojne projekte, aplicirati za EU sredstava te kontinuirano raditi na nadogradnji nautičkih kapaciteta i po mogućnosti poboljšavati kvalitetu kadrova. To je ključ izlaza hrvatskog nautičkog sektora iz krize i ujedno primjer kojom bi se svaka branša trebala voditi, zaključio je Budislav Taraš, voditelj štanda hrvatske turističke zajednice na sajmu u Düsseldorfu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara