Čelnik židovske zajednice u Europi: Dajte nam oružje za obranu

Čelnik židovske zajednice u Europi: Dajte nam oružje za obranu

Screenshot: YouTube (Arutz Sheva TV)

ČELNIK Europske židovske organizacije, rabin Menachem Margolin, poslao je pismo europskim dužnosnicima u Bruxellesu u ime ove najveće organizacije Židova na Starom kontinentnu, prenosi Times of Israel.

U njemu od zakonodavaca Europske unije traži da odmah izmijene zakone o nošenju oružja, kako bi određene osobe u židovskim zajednicama mogle posjedovati oružje za osobnu zaštitu i zaštitu svojih zajednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apel je posljedica prošlotjednog ubojstva četvero Židova u trgovini s košer hranom u Parizu, a Margolin tvrdi da su smaknuti isključivo zbog toga što su Židovi.

Traži i da se pojedincima omogući potrebna obuka za korištenje oružja, te da se prepoznaju "alarmantni znakovi porasta antisemitizma, rasizma i netolerancije koja još jednom prijeti Europi i njezinim idealima".

Naglasio je i kako mnoge europske zemlje imaju vrlo stroge kriterije prema civilima koji zahtijevaju dozvolu za posjedovanje oružja u obrambene svrhe, i da u nekim zemljama ni policajci na teren ne odlaze prikladno naoružani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara