Čestitka vukovarskog Stožera: Došli bi na obljetnicu Oluje, ali jugofilna vlast nas nije pozvala

Čestitka vukovarskog Stožera: Došli bi na obljetnicu Oluje, ali jugofilna vlast nas nije pozvala

Ilustracija: FAH

STOŽER za obranu hrvatskog Vukovara je, uoči 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluje" te Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, uputio čestitku svim sudionicima te akcije i njihovim obiteljima, svim hrvatskim dragovoljcima i braniteljima, te svim državljanima Republike Hrvatske.

"Hrvatska vojska bila je i ostala ponos naše mlade države, a naša umorna tijela ponovno s radošću trepere kada čujemo mlade vojnike, djecu našu kako ponosno pjevaju i koračaju – a što će cijela država imati priliku vidjeti na vojnom mimohodu u povodu ove velike obljetnice. Ponosni smo na našu djecu, na Hrvatsku vojsku i vjerujemo u hrvatski narod", priopćili su iz Stožera.

Ističu kako ne žale što nisu pozvani na sudjelovanje u svečanom vojnom mimohodu, koji će se u utorak održati u Zagrebu, "jer ne možemo prijeći preko toga da trenutna, jugofilna vlast nijednu priliku nije propustila da omalovaži i ponizi hrvatsku državu, da nažao učini hrvatskim dragovoljcima i braniteljima, a što je najočitije vidljivo u Vukovaru posljednje dvije godine".

Iz vukovarskog Stožera navode kako su dragovoljci i branitelji ponaosob primali pozive na mimohod, prema kriteriju aktualne vlasti koja isti i organizira. "Cijeli niz značajnih udruga i inicijativa stradalnika, dragovoljaca i branitelja nisu pozvani na sudjelovanje. Je li to borba za zajedništvo ili sijanje kaosa i raskola – pametnome dosta", zaključuju u Stožeru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara