Čestitke Milanovića i Josipovića: Oni znaju kako ćemo lakše i brže prevladati sva nerazumijevanja i teškoće

Foto: Hina

PREMIJER Milanović uputio je čestitku građanima koji u nedjelju slave Uskrs. Kaže kako ćemo lakše i brže prebroditi nerazumijevanja i teškoće u svakodnevnom životu ako se podsjetimo najvažnijih vjerskih i svjetovnih načela dobrote. Pročitajte cijelu poruku:

"Blagdan Uskrsa vrijeme je samoispitivanja kršćana izloženih izazovima suvremenoga svijeta  o svojoj ulozi u njemu, o osobnoj odgovornosti i vlastitome ponašanju. 

Vrijeme je to za podsjećanje o najvažnijim vjerskim, ali svejednako i svjetovnim načelima dobrote – o istinitosti poruka o ljubavi prema bližnjem i iskrenosti poruka o snošljivosti.

Držeći se njihovog punog značenja i smisla, lakše ćemo i brže prevladati sva nerazumijevanja i teškoće koje nam donosi svakodnevica te zajedništvom i uzajamnošću izgraditi bolju budućnost za sve građane Republike Hrvatske.

Želim vam da blagdanske dane provedete radosno i mirno, u krugu obitelji i prijatelja.

Svim kršćanskim vjernicama i vjernicima, u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, želim sretan i blagoslovljen Uskrs!"

Josipović: Neka nadahnuće Uskrsa ojača nadu u bolju budućnost

I predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je čestitku svim građankama i građanima Hrvatske koji slave Uskrs.

"Katolicima, pravoslavnima, protestantima i ostalim kršćanima u Republici Hrvatskoj kao i građankama i građanima koji slave Uskrs kao dio obiteljske tradicije i znak kulturnog identiteta, srdačno čestitam ovaj najveći kršćanski blagdan!

Uskrs je blagdan koji simbolizira nadu, snagu, obnovu i novi početak. Želja mi je da u ovim vremenima duge i ozbiljne društvene krize, nadahnuće Uskrsa ohrabri kršćane i ojača nadu u bolju budućnost. Želim da ozračje Uskrsa dodatno potakne sve ljude dobre volje u Hrvatskoj na ustrajno promicanje univerzalnih vrijednosti u svakodnevnom obiteljskom i društvenom životu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara