Četiri otkaza u Centru za socijalnu skrb Slavonski Brod zbog smrti bebe u zlostavljanoj obitelji

Četiri otkaza u Centru za socijalnu skrb Slavonski Brod zbog smrti bebe u zlostavljanoj obitelji

Foto: Posavska Hrvatska

ČETIRI su radnice Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod dobile izvanredni otkaz zbog propusta u radu.

> Tragedija u Slavonskom Brodu: Beba umrla, po cijelom stanu nered, prljavština pa čak i izmet

Inspekcija Ministarstva socijalne politike i mladih utvrdila je više nepravilnosti u radu Centra. Prije svega, u prosincu prošle godine u javnost je izašao slučaj u kojem je umrla beba stara tri mjeseca, a policija je u stanu u kojem je obitelj živjela našla 2,5-godišnju teško zlostavljanu i pothranjenu djevojčicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon provedenog postupka utvrđivanja odgovornosti radnika, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod utvrdila je odgovornost i propuste u postupanju u predmetima vezanima za slučajeve zanemarivanja i zlostavljanja u slavonskobrodskim obiteljima koje su bile predmet upravnog nadzora Ministarstva socijalne politike i mladih. Slijedom toga, a sukladno odredbama Zakona o radu, izvanredno je otkazala ugovor o radu za četiri radnice Centra.

Naime, dana 17 siječnja 2013. Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod zaprimio je Izvješće inspekcije Ministarstva socijalne politike i mladih o provedenom Upravnom nadzoru u tom centru s prijedlogom mjera i rokova za otklanjanje utvrđenih propusta. Slijedom toga utvrđena je odgovornost pojedinih stručnih radnika.

Nakon provedenog postupka, s obzirom na to da su za četiri radnice utvrđeni teški propusti u radu počinjeni prema djeci, izvanredno im je otkazan ugovor o radu", stoji u priopćenju Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara