Cijela Hrvatska je pod snijegom

Cijela Hrvatska je pod snijegom

Foto:Tonći Plazibat, Vojko Bašić (Cropix) 

CIJELA  Hrvatska je pod snijegom. Padalo je i u Dubrovniku, a najhladnije je bilo jutros u Pazinu, gdje je izmjereno minus sedam stupnjeva. Niske temperature snijeg i olujni vjetar - Hrvatska se ponovo zabijelila. U Delnicama i Ogulinu napadalo je novih deset centimetara snijega, vozi se otežano na cestama u svim djelovima zemlje.  Snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a zabijelilo je i na Hvaru, Omišu te Makarskom primorju. Zbog olujnog vjetra zabrana je prometovanja između Senja i Karlobaga autobusima na kat i motociklima.
 
Novi snježni nalet sljedećeg tjedna
 
Snijeg će poslijepodne u potpunosti prestati u cijeloj zemlji, no moramo se pripremiti na novi snježni nalet i to već idući tjedan, upozorava Ankica Stojanović iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.
 
"Od utorka do četvrtka snijeg bi trebao padati svaki dan i vjerojatno će se snježni pokrivač povećavati iz dana i dan desetak centimetara, možda i više. Znači da bi opet tamo negdje potkraj četvrtka moglo bi snijega i blizu pola metra", kazala je Stojanović.
 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jadranskom magistralom (D8) između Senja i Karlobaga, zbog olujnog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno i za dostavna vozila te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), javlja HAK. Jak vjetar puše i na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići i na A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobić.
 
Snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Vozače upozoravamo da na put prema gorskim krajevima ne kreću bez zimske opreme.
Ne idite bez zimske opreme
 
Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Gorskom kotaru na državnim, županijskim i lokalnim cestama na području Vrbovskog, Delnica i Čabra, uključujući i staru cestu kroz Gorski kotar. U Lici zimski su uvjeti na području Slunja, Plitvičkih jezera, Korenice i Udbine, ističemo Ličku magistralu (D1) na dijelu Krnjak-Slunj-Korenica-Udbina-Gospić.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara