Cilj nove EU strategije stopa zaposlenosti od 75 posto: "Više se neće proizvoditi kadrovi za Zavod za zapošljavanje nego za tržište rada"

Cilj nove EU strategije stopa zaposlenosti od 75 posto: "Više se neće proizvoditi kadrovi za Zavod za zapošljavanje nego za tržište rada"

Foto: Dragan Matić/Cropix

"TRŽIŠTE rada i obrazovanje 2025." naziv je konferencije kojoj je cilj otvoriti javnu raspravu o realizaciji nove strategije Europske unije.

Cilj EU strategije naziva "Nove vještine za nove poslove" je stopa zaposlenosti od 75 posto. Za tim ide i Hrvatska pa je uoči današnje konferencije predstavljen i Hrvatski kvalifikacijski okvir koji bi trebao uskladiti potrebe tržišta rada s obrazovnim sustavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više se neće proizvoditi kadrovi za Zavod za zapošljavanje nego za tržište rada i točno će se znati što svaki poslodavac dobiva s čovjekom koji dolazi s određenim kompetencijama koje je usvojio na temelju standarda zanimanja, standarda verifikacija i obrazovnog programa koji je proizašao iz tog standarda", pojasnio je ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

Na konferenciji će stručnjaci predložiti odgovore na pitanja kako predvidjeti vještine koje će biti potrebne građanima i poslodavcima u budućnosti te kako osigurati cjeloživotnu zapošljivost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara