Čistka u splitskom SDP-u: Izbacili Capu jer je favorizirao Kerumovu zamjenicu i kritizirao Baldasara

Foto: ivobaldasar.com

ČISTKA u splitskom SDP-u! Večeras je na sjednici Gradskog odbora donesena odluka da se zbog teške povrede Statuta iz stranke isključi veteran Vinko Bajrović Capo.

Noga mu se pripremala već neko vrijeme zbog blaćenja Ive Baldasara, SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Splita i favoriziranja Kerumove zamjenice Anđelke Visković, koja se na koncu ipak priklonila HDZ-u.

Ratni makaroni

Bajrović je kritički istupio protiv Baldasara još u svibnju ove godine, no diskusija se rasplamsala prije dva mjeseca kada je Capo podsjetio da je SDP-ov kandidat za Kerumovog nasljednika Domovinski rat proveo u - Italiji!

Bilo je to dovoljno da se Baldasar danima pere po medijima i tako bez potrebe diskreditira. Što se više prao, sve je dublje padao. Na kraju ga je i Slobodna Dalmacija počastila titulom ratnih makarona referirajući se na pomoć u tjestenini koju je Baldasar slao iz Italije. Najgore je u svemu bilo što Baldasara zbog uloge u Domovinskom ratu nije prozvao neki ljuti politički oponent, već kolega iz vlastite stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitski SDP-ovci izvijestili su predsjedništvo o Capinoj diverziji. Očekivali su da središnjica donese odluku o Bajrovićevoj sudbini, no Milanović i društvo zaključili su da se oni time neće baviti pa je teret čišćenja vlastitih redova prebačen Splićanima.

Bajrović: "Nisam se htio ispričati"

Večeras, kako doznajemo, nije bilo previše raspravljanja o Capi. Tek jesu li njegove izjave za opomenu ili isključenje. Na koncu su se odlučili za najstrožu mjeru, i to gotovo jednoglasno. Tek je jedan član Gradskog odbora bio protiv isključenja, a jedan suzdržan. Bajroviću preostaje žalba Statutarnoj komisiji.

"Pričekat ću rješenje da vidim što su napisali. Zvali su me na sastanak večeras, ali nisam htio doći. Pretpostavljam da bi tražili da se ispričam, a ja se ne želim ispričati. Nitko mene nije isključio iz Socijaldemokratske partije, nego Marin Jurjević i njegovo opako društvo s Bačvica", kazao nam je Bajrović.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara