Čistke u vlastitim redovima: Hamas pogubio 18 Palestinaca

Foto: FAH

OSAMNAESTORICA muškaraca optuženih da su surađivali s Izraelom pogubljena su u petak u Pojasu Gaze, u jeku sukoba s izraelskom vojskom, objavila je Hamasova televizija.

Među njima, šestorica su pogubljena na javnom trgu. Ubili su ih muškarci odjeveni u odore Brigada Ezedina al-Kasama, oružanog ogranka Hamasa. Pogubljeni su pred nekoliko stotina vjernika koji su upravo izišli s tjedne molitve, pred najvećom džamijom u gradu.

Još najmanje jedanaestorica su strijeljana u blizini sjedišta policije u središtu Gaze, po izjavama očevidaca i portalu Mažd bliskom Hamasu. Osamnaesti je pogubljen na jednom drugom trgu u blizini.

Muškarci su pogubljeni dan nakon što su trojica zapovjednika oružanog ogranka Hamasa poginula u izraelskom napadu na jednu zgradu u Rafahu na jugu Pojasa Gaze.

Raketa iz Gaze pogodila sinagogu, više ozlijeđenih

Raketa ispaljena iz Pojasa Gaze u petak pogodila je sinagogu u izraelskome gradu Ashdodu, pri čemu su ozlijeđene tri osobe, objavila je izraelska policija.

"Nastala su oštećenja, a više je ljudi ozlijeđeno gelerima", izjavio je policijski glasnogovornik Mike Rosenfeld. Napad se dogodio uoči večernje molitve za židovski šabat. Ashdod se nalazi oko 30 kilometara od Gaze.

Hamas i druge militantne skupine ispalile su u petak na Izrael više desetaka raketa, pri čemu su ozlijeđene dvije osobe.

Prema navodima zdravstvenih vlasti u Gazi, Izrael je izvršio 25 zračnih napada na Gazu, ubivši pritome četvero ljudi.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara