Conchita Wurst u Europskom parlamentu lobira za pravo na istospolna vjenčanja

Screenshot: YouTube

AUSTRIJSKI transvestit umjetničkog imena Conchita Wurst, pobjednik ovogodišnjeg Eurosonga, pozvao je u srijedu za vrijeme posjeta Europskom parlamentu u Bruxellesu na veće poštovanje i snošljivost kao i na jednaka prava za homoseksualne osobe.

"Ne shvaćam u čemu je problem s istospolnim vjenčanjem", izjavio je 25-godišnji austrijski zabavljač. "Za mene bi savršena budućnost bila ondje gdje ne moramo razgovarati o tim nepotrebnim stvarima poput seksualnosti, poput boje kože", pojasnio je.

Prema njegovu mišljenju, zadaća političara je da rade za demokraciju i jednaka prava. Kritizirao je one koji, prema njegovim riječima, razmišljaju previše a rade premalo.

"Ne trebam nekoga tko razmišlja. Trebam odluku koja je prirodna poput one da volite nekoga", rekao je. "Ako odlučite podijeliti život s nekim drugim, spol ne bi trebao igrati ulogu", dodao je.

Pjevača, građanskim imenom Tom Neuwirth, pozvali su u EP zastupnici iz pet političkih skupina u cilju promicanja tolerancije i borbe protiv diskriminacije.

U okviru njegova posjeta predviđen je i kratki koncert pred zgradom parlamenta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara