Crna Gora reže plaće u državnim firmama: "To je mjera pravednosti"

Foto: Guliver Image / Getty Images (Ilustracija)

VLADA Crne Gore odlučila je smanjiti plaće zaposlenicima u državnim firmama, najavio je ministar financija Radoje Žugić. Na ovakav potez crnogorska vlada se odlučila zbog manjka sredstava u proračunu, kao i zbog nemogućnosti da se formira parlamentarna većina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plaće u državnim firmama bit će smanjene na nivo službenika vladine administracije koje rade slične poslove, prenosi Radio Slobodna Evropa. "Osigurat ćemo se da za istu vrstu posla u javnom sektoru primaju slične naknade. Pripremit ćemo zakon o zaradama u javnom sektoru. To je mjera fiskalnog prilagođavanja, ali nije nepopularna, ja je nazivam mjerom pravednosti", rekao je Žugić.

Ministar financija Crne Gore također je najavio da će se visina plaća formulirati i prema tržišnom uspjehu pojedinih javnih firmi. "Pokušat ćemo da kod određenih segmenata javne potrošnje ili javnih firmi kada ono iskazuje gubitak ili kada je prezaduženo, to se mora odraziti na nivo plaća, posebno onih koji su odgovorni za upravljanje tim firmama", kaže Žugić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara