Crnogorska policija uhitila "vesele Ruse" jer su prebučno slavili Dan pobjede nad fašizmom

Foto: Vijesti.me

CRNOGORSKA policija je zbog kršenja zakona o javnom redu i miru u Budvi privela 20 ruskih državljana koji su u konvoju od devet automobila s ruskim zastavama obilježavali Dan pobjede nad fašizmom, pišu u subotu podgorički mediji.

Uz jake sirene i vidno raspoloženi Rusi su u petak organizirali konvoj automobila koji je, na opće iznenađenje Budvana koji su sjedili u okolnom lokalima, bučno kružio glavnim gradskim ulicama. Rusi su iz automobila salutirali i pozdravljali prolaznike, a na jednom od automobila je bilo ispisano "Na Berlin", aludirajući na pohod ruske armije na glavni grad Njemačke 1945. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska patrola je svih devet vozila zaustavila na Jadranskoj magistrali i svi su privedeni jer isticanje zastava drugih država podliježe prekršajnoj kazni.

Crnogorski zakon o javnom redu i miru predviđa da će osoba koja na javnom mjestu, bez odobrenja ili javnog poziva, istakne ili upotrijebi zastavu, grb ili drugi simbol druge države, biti kažnjena za prekršaj novčanom kaznom od 100 do 500 eura ili kaznom zatvora do 30 dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara