Crnogorsko nebo štitit će hrvatski vojni zrakoplovi!

Foto:MORH 

"CRNOGORSKO nebo štitit će hrvatski borbeni zrakoplovi ! Dan kada će se to i biti i službeno nije daleko, jer je Vlada Crne Gore utvrdila prijedlog sporazuma između vojnih ministarstava Podgorice, Zagreba, Sarajeva i Skoplja, za nadzor zračnog  prostora. Tako će se četiri republike bivše SFRJ naći pod istim kockastim kišobranom, jer će, po sporazumu, Hrvati preuzeti vodeću ulogu u ovom projektu nazvanom 'pametna obrana', uz dio financijske podrške NATO-a", pišu srpske Večernje novosti u današnjem izdanju u kojem se podsjeća da je još prije dvije godine Draču potpisana Odluka o zajedničkoj protuzračnoj obrani. 
 
Načelnik Generalštaba Crne Gore Dragan Samardžić najavio je ranije kako će njegova zemlja riješiti obranu u suradnji s NATO-om, što je izazvalo žustre reakcije u toj zemlji. 
 
Nikolić: Prvo riješiti ratne zločine Hrvata nad Crnogorcima
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Vojska Crne Gore ima četiri ispravna borbena zrakoplova tipa 'supergaleb G4', kojima može samostalno kontrolirati  svoje nebo. Nitko ne kaže koliko će Crnu Goru koštati da hrvatski borbeni zrakoplovi to čine umjesto crnogorskih. Vojna zaštita tuđeg neba je veoma unosan posao", rekao je Radan Nikolić  predsjednik Udruženja boraca ratova Crne Gore od 1990. godine.  Naime,  u Crnoj Gori su izvukli podatak da je Slovenija svojedobno predala Italiji obranu zračnog prostora a ta ih je usluga koštala od 20 do 40 milijuna eura godišnje. 
 
"Za nas je neshvatljivo da nam nebo čuva netko s kim smo do jučer ratovali! Crna Gora nije riješila pitanje granice sa Hrvatskom, ali ni ratne zločine koje su njihove paravojne formacije počinile nad crnogorskim vojnicima i građanima", tvrdi Nikolić na kraju.
 
Večernje novosti u svom članku nisu natuknule odakle hrvatskoj zrakoplovi za čuvanje vlastitog i tuđeg neba.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara