Crvena akcija: NE fašistima i ratnim profiterima, Thompsone odjebi!

Foto: Crvena akcija

OSJEČKI ogranak Crvene akcije jasno je svojim sugrađanima dao do znanja što misle o koncertu Marka Perkovića Thompsona, koji će se sutra održati u Gradskom vrtu.

Thompsonov plakat zalili su crvenom bojom, a grad su oblijepili letcima s porukom "Osijek mrzi fašiste i ratne profitere!". Na svoju internetsku stranicu postavili su i fotografiju na kojoj četiri njihova člana ističu transparent s istom porukom.

Pas na lancu

U svom proglasu Crvena akcija navodi da se Thompsonovi "spektakularno najavljivani koncertni događaji" redovito pretvaraju u ustaško orgijanje i veličanje domaćih kvislinga. Stoga su, kažu, propagandnim akcijama po Osijeku željeli osvijestiti sve one koji još vjeruju u mit o idolu hrvatske desnice."Iza famozne karizme pjevača Marka Perkovića Thompsona krije se ništa drugo nego jedan od uspješnijih projekata hrvatske nacionalističke buržoazije, katoličke crkve i povijesnih revizionista koji su u dotičnom gospodinu našli idealnog glasnika da umjesto njih na eksplicitan način propagira među narodom strah od komunista i antifašista, pripadnika drugih nacionalisti, onih kojih se bune protiv lopovskog sistema i općenito svega što miriše na progres i što može predstavljati prijetnju njihovim privilegiranim položajima", poručuje Crvena akcija.

Thompson se, poručuje Crvena akcija, ponaša poput psa na lancu koji zalaje kad to njegovim političkim mecenama odgovora, a kad im su im u interesu njegova začepljena usta onda mu plate 600.000 eura od kojih si kupi penthouse u elitnom dijelu Zagreba.

"Thompsonova besramna bahatost očituje se kroz porezni dug"

"Preko svojih pjesama ostvaruje profit na račun pripadnika one populacije u koju se kune i preko čijih si je patnji i rana iz prošlosti osigurao zavidan vozni park kojeg se ne bi postidio niti jedan od časnih ratnih profitera. Njegova besramna bahatost koju nastoji prikriti odanošću prema svom narodu i bezgraničnom ljubavi prema državi za koju je spreman položiti i svoj život, najbolje se očituje kroz nedavno utvrđeni porezni dug prema toj istoj državi koji premašuje iznos od milijun i sto tisuća kuna", tvrde iz Crvene akcije."Iako su Thompsonovi koncerti bili zabranjivani u nekim zemljama Europe, otpor u Hrvatskoj je bio gotovo beznačajan a to ne treba ni čuditi sve dok se nastupi čovjeka koji veliča ustaške pokolje prikazuju na nacionalnoj televiziji, sponzoriraju od strane gradskih i županijskih vlasti, uživaju zaštitu crkvenih 'velikodostojnika' i moćnih kapitalista. Osijek kaže NE fašistima i ratnim profiterima, raspirivanje netolerancije i mržnje neće proći, Thompsone odjebi!", zaključuje Crvena akcija u svom priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara