Čudo u Palestini: Djevojčica rođena deset minuta nakon majčine smrti

Čudo u Palestini: Djevojčica rođena deset minuta nakon majčine smrti

Video: Al Jazeera

DESET minuta nakon što je od posljedica granatiranja preminula njezina majka, u palestinskom gradu Dier al-Balahu rođena je djevojčica.Novinarka Al Jazeere Nicole Johnston javlja da je tijekom posljednje ofenzive koja još traje djevojčica u majčinoj utrobi već preživjela jedan izraelski napad, a sada je preživjela i majčinu smrt. Šejma Kanan podlegla je ozljedama, ali su doktori izveli hitan carski rez kako bi spasili djevojčicu. "Dogodilo se čudo jer je majka bila mrtva deset minuta. Ako je majka mrtva duže od pet minuta, bebe također ne prežive", kaže Fadi al Khrote iz bolnice Al-Aqsa.

Doktori kažu kako je beba još u kritičnom stanju. Ali ako preživi dan, njene šanse za preživljavanje rastu. Dvokatnica je pogođena tijekom noći. U kući su bile četiri obitelji i petero djece. Svi su ozlijeđeni, ali bogatiji za jednog člana.

Žalost i radost

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu kako, izraelske snage nisu izdale upozorenje prije napada.

"Na moje rođake pale su dvije rakete u razmaku od nekoliko sekundi. Nisu imali vremena da bježe", kaže Abdullah al-Sheik Ali, rođak žrtve. Maha Sheikh Ali bila je u kući kada je došlo do napada.

"Ova beba je dar. Ona je prva unuka. Ni Šejma ni mi nećemo moći živjeti u miru dok traje izraelska invazija", kaže Maha.

Usprkos žalosti, obitelj joj je dala ime Šejma, poput njene mame.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara