DNK analiza potvrdila: Pronađeno je tijelo Antonije Bilić!

Foto: Facebook

U MODRUŠU kraj Josipdola pronađeni su posmrtni ostaci Antonije Bilić! Potvrđeno je to na izvanrednoj konferenciji za novinare u 20 sati Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

"Analizom genomske DNK, uzorka kosti i zuba, potvrđeno je da se radi o Antoniji Bilić", rekao je Milovan Kubat, voditelj DNK laboratorija na zagrebačkom Zavodu za sudsku medicinu.

Kubat je objasnio da je DNK uzorak koji je izuzet iz pronađenih ostataka uspoređen s uzorcima članova obitelji Bilić: Antonijinih roditelja i sestara. "Sa sigurnošću od 99,999999999 posto utvrđeno je da se radi o ostacima nestale Antonije Bilić".

Objasnio je da su rezultati stigli vrlo brzo zato što se, kako kaže, radi o svježem uzorku.

"Posmrtni ostaci su dobiveni u srijedu. Najprije je utvrđeno da se radi o ljudskim ostacima, a zatim da se radi o mladoj ženskoj osobi. Imala je kosu tamne boje, a od odjevnih predmeta nađene su samo tamnoplave traperice. Uzeti su uzorci za DNK analizu, a tijekom obdukcije smo pokušali utvrditi i uzrok smrti, što nam nije uspjelo jer smo imali samo kosti", kaže Davor Strinović, ravnatelj zagrebačkog Zavoda za sudsku medicinu.

Obitelj Bilić tek u 19:45 saznala rezultate analize

Obitelj Bilić sve do 19:45 sati nije znala ništa o rezultatima analize, rekao je za HTV odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić.

"Iz ovog slučaja bi trebalo izvući pouke. Je li to uobičajeno, prihvatljivo i razumljivo da obitelj gotovo godinu i pol dana bude u neizvjesnosti, na rubu života iz zdravlja", pita se Ljubičić.

Je li bilo propusta policije?

Antonijine posmrtne ostatke u utorak poslijepodne pronašli su slučajni prolaznici. Pronađena je i žuta gumica za kosu, kao i plave traperice. Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Bilić, već je ranije kazao kako je uvjeren da se radi o Antonijinim ostacima.

Sada se postavlja pitanje je li u postupanju policije bilo propusta. Naime, područje na kojem su kosti pronađene već je dvaput pretraženo, u lipnju i studenom prošle godine.

Tomislav Karamarko, bivši ministar policije, tvrdi da je policija savjesno radila svoj posao. Njegov nasljednik Ranko Ostojić najavio je da će policija nakon što pristignu rezultati DNK analize istražiti je li u potrazi bilo propusta.

Da je teren temeljito pretražen, tvrdi i šef Gorske službe spašavanja Vinko Prizmić. Da je Antonijino tijelo bilo vidljivo na površini, sigurno bi bilo pronađeno, kaže Prizmić.

Uistinu se čini nevjerojatno da je Antonijino tijelo godinu i pol dana bilo uz samu cestu i da je pronađeno tek sada. Najraširenija teorija glasi da je tijelo bilo zakopano negdje u blizini, te da su ga pronašle divlje životinje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara