DORH bez komentara o aferi "Patria": U tijeku je donošenje državnoodvjetničke odluke

Foto: MORH

NAKON napisa da su bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić i bivši direktor Đure Đakovića Bartol Jerković osumnjičeni za primanje mita od menadžera Patrie za svoj angažman u nabavi vojnih vozila 2007. godine,  hrvatsko tužiteljstvo izvijestilo je da je u tijeku donošenje "državnoodvjetničke odluke" prije koje "neće davati informacije o tijeku postupanja".

"Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH), a slijedom toga ni Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta kao nadležno državno odvjetništvo, neće davati informacije iz tijeka postupanja, sukladno odredbi o tajnosti iz ugovora o Zajedničkom istražnom timu. O državnoodvjetničkoj odluci u predmetu javnost će biti pravovremeno obaviještena", objavilo je državno odvjetništvo na službenim internetskim stranicama.

U DORH-u podsjećaju da su ugovor o zajedničkoj istrazi s tužiteljstvima Finske i Austrije potpisali još u lipnju 2010.

Nakon što je u siječnju prošle godine zbog sumnje u podmićivanje hrvatskih dužnosnika uhićen bivši direktor Patrie DORH je izvijestio da je od osnivanja zajedničkog istražnog tima održano više koordinacijskih sastanaka na kojima je dogovarano zajedničko postupanje u ovom slučaju, no ni tada nisu željeli davati informacije o radu istražnog tima.

Bivši predsjednik Mesić jučer je ocijenio kako su napisi da je osumnjičenik u aferi Patria u ulozi proizvodnje kaosa iza kojeg stoji obavještajno podzemlje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara