DOSTA JE! Pravi branitelji pozivaju na otpor protiv agresije šatordžija!

DOSTA JE! Pravi branitelji pozivaju na otpor protiv agresije šatordžija!

Foto: Facebook

ZORAN ERCEG, 55-godišnji je umirovljeni ratni snimatelj i veteran Domovinskog rata, koji glasno govori protiv agresije šatordžija, a čini se da ima mnogo istomišljenika i to među braniteljima.

> Otvorena je Facebook grupa JaSeVasNeBojim na kojoj možete izraziti podršku braniteljima koji pozivaju na otpor agresiji šatordžija.

Erceg je na svom Facebook profilu u nedjelju objavio poziv svima koji imaju saznanja o tome kako su organizirana dežurstva u šatoru u Savskoj da mu se jave. "Želja mi je razobličiti zločinačko djelovanje desničarskih skupina u pripremi rušenja ustavnopravnog poretka u Republici Hrvatskoj za koju smo se uglavnom, BAR VEĆINA, časno borili.", napisao je Erceg dodavši da jamči svojom čašću, ako treba i materijalno, da neće odati izvor informacija po bilo koju cijenu makar i zatvor bio u pitanju.

Već u nedjelju navečer objavio je da su mu počele stizati prve informacije kako agresivni branitelji prisiljavaju svoje bivše suborce da se priključe rušenju ustavno-pravnog poretka Republike Hrvatske.

Prenosimo u cijelosti njegov posljednji post na Facebooku koju opisuje kako šatordžije prijete pravim braniteljima:

"Na moj poziv suborcima veteranima, dragovoljcima i invalidima sa područja Hrvatske te Bosne i Hercegovine tj. sa svih onih ratišta na kojima sam bio prisutan ali i na ostalim ratištima na kojima nisam stigao biti prisutan, a na kojima su se nalazili naši borci koji su se časno borili protiv srpskog agresora a koji su sad izloženi bezobzirnim i podmuklim prijetnjama i ucjenama od svojih bivših suboraca počele su stizati prve neslužbene informacije:

Piše mi umirovljeni časnik Hrvatske vojske iz sjeverozapadne Hrvatske, moj suborac sa jednog bojišta kojeg poznam kao časnog čovjeka, poštenog i hrabrog u ratu.

Piše mi on ovako:

"Službeni pozivi za dežurstvo u šatoru u Savskoj ulici u Zagrebu dolaze sa mail adrese: 100postozaHrvatsku@gmail.com.
Ako se ne odazovem prijete mi sa .............................. što me danas uistinu plaši.
Dežurstva se planiraju više tjedana pa i mjeseci unaprijed.
Spavanje privremenih - gostujućih šatoraša osigurano je u zagrebačkom hostelu ................... .............


Moj dragi ratni suborac dodaje na kraju:
Ono sto si Ti Zorane napravio u vrijeme rata na podrucju .......... daje ti pravo da dodes kad god hoces i gdje hoćeš. Dobro si dosao barem od nas iz xy ............. brigade.

Nakon ovakvih poruka pitam se:

Odlazak i boravak u Zagrebu očito košta puno. Ako se kriju izvori financiranja onda nešto mora biti sumnjivo - i izvori novca i krajnje namjere ovih opasnih ljudi. Osobno sam siguran da organi Republike Hrvatske točno znaju kako se ova agresivna akcija, koja prijeti Ustavnom poretku Republike Hrvatske, financira.

Vjerujem da znaju i tko je organizira, ali nemaju petlje reći odnosno na snazi je politička odluka ove nesposobne Vlade da se s tim informacijama ne izlazi u javnost.

Ja se pitam da li ta putovanja i spavanja u zagrebačkom hostelu, arčenje hrane i pića plaćamo svi mi porezni obveznici kroz financiranje nekih povlaštenih braniteljskih udruga?

Nadam se, saznat će se ubrzo."

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara