Dan sigurnijeg interneta u više od 100 zemalja širom svijeta

Dan sigurnijeg interneta u više od 100 zemalja širom svijeta

Foto: Shutterstock

NA INICIJATIVU Europske komisije već niz godina u svijetu se obilježava Dan sigurnijeg interneta, ove godine pod istim motom kao i prošle godine "Stvorimo bolji internet zajedno". Uz podršku međunarodne organizacije Insafe - europske mreže centara za sigurniji internet, Dan sigurnijeg interneta se tradicionalno obilježava u više od 100 zemalja širom svijeta.

Dan sigurnijeg interneta ove se godine, pod pokroviteljstvom tvrtke Microsoft, u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini obilježava u suradnji s partnerskim nevladinim organizacijama: Međunarodnim forumom solidarnosti EMMAUS iz Sarajeva i Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD) iz Osijeka.

Osmišljeno je online natjecanje za djecu osnovnih škola širom Hrvatske i BiH na temu sigurnosti na internetu. Natjecanje će se realizirati 10. veljače 2015., od 9 do 17 sati u formi online kviza s pitanjima vezanim za sigurno korištenje interneta, koji će biti dostupan na web stranici www.boljiinternet2015.com posebno kreiranoj u cilju realizacije ovih aktivnosti.

Kviz je aktivan samo 10. veljače - na dan obilježavanja Dana sigurnijeg interneta, a odgovore na pitanja djeca mogu pronaći na navedenoj web stranici i na portalu za sigurno korištenje interneta www.sigurnodijete.ba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara