Danas zasjeda saborsko Predsjedništvo

Foto: Hina

DANAS će biti održana 15. sjednica Predsjedništva Sabora s predsjednicima klubova zastupnika. Uoči početka nove sjednice Sabora, bit će usuglašen dnevni red, a Sabor očekuju ustavne promjene.

Iako su se promjene Ustava očekivale u prosincu, HDSSB koji je po ovom pitanju stao uz Kukuriku koaliciju i laburiste, ipak se predomislio i uzeo 'time out'. Promjena Ustava je odgođena, pa se postavljalo pitanje opravdanosti izvanredne sjednice. Cilj promjena je onemogućiti zastarijevanje svih teških ubojstava, a sukladno tomu, prednost u slučaju Perković imalo bi domaće pravosuđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjednica Sabora trebala bi početi za točno tjedan dana i to aktualnim prijepodnevom, kada će na zastupnička pitanja odgovarati ministri i premijer.

Inače, Sabor ima najmanji ugled među građanima od svih institucija, a predsjednik Sabora Josip Leko u prosincu je to ovako protumačio: "Zadaća Sabora je da osigura građanima mir, perspektivu i bolji život, to je razlog da građani nisu zadovoljni jer se očekivanja koja su dali prilikom izbora ne ostvaruju, ili se ne ostvaruju dinamikom koju bi mi željeli i koju građani očekuju", rekao je Leko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara