Darko Šarić: Mogao sam raznijeti vladin avion s Ivicom Dačićem da sam htio!

Foto: RTS.rs

NAJMOĆNIJI balkanski narkobos, Darko Šarić, izjavio je da je mogao dignuti u zrak vladin avion u kojem se tada nalazio srpski premijer Ivica Dačić, samo da je htio, pišu srpske Novosti.

Neimenovani izvor iz obavještajnih službi, rekao je da je Šarić na jednosatnom letu od Podgorice do Beograda komentirao razne medijske spekulacije, među kojima se našla i ta da je planirao dignuti u zrak avion s premijerom Srbije Ivicom Dačićem.

"Toliko gluposti i neistina je napisano i pričano o meni i mojoj obitelj. Da sam ga zaista htio raznijeti, to bih i napravio", samouvjereno je komentirao tadašnja događanja.

Spomenuti let dogodio se 14. veljače 2013. dok je premijer Dačić bio u službenom posjetu Irskoj. Sat vremena prije polaska, zamjenik direktora Sigurnosno-informativne agencije (BIA), Dragan Marković Markoni, potpisao je informaciju koju je potom proslijedio MUP-u Srbije i Direkciji policije. Bilo je navedeno da je "moguća diverzija na vladinom letu" koji treba poletjeti iz Dublina i u kojem je Dačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom leta od Podgorice do Beograda, Šarić nije krio ni ogorčenost prema dvojici predstavnika bivše i sadašnje vlasti u Srbiji. Nazivao ih je "lažovima koji su ga prodali", uz bujicu nepristojnih riječi. Rekao je i da su njegovog brata Duška, koji je u zatvoru, uhitili isti oni ljudi policajci koji su se s njim družili.

Šarića dovezla jedna od najmoćnijih Srpkinja

Inače, Šarić je u Podgoricu stigao avionom švicarske kompanije "Jet Aviation" koja je u vlasništvu američke korporacije "General Dynamic", a nju vodi bivša dužnosnica CIA-e i jedna od najmoćnijih Srpkinja u svijetu, Phebe Novaković, piše srpski Blic.

Let kojim je stigao bio je označen kao "nepoznat" i to na zahtjev vlasnika kompanije. Takva oznaka koristi se za proceduru kada se prevoze osobe čija je sigurnost izuzetno ugrožena.

Novakovićeva, koja je podrijetlom Srpkinja, od siječnja ove godine nalazi se na mjestu generalne direktorice General Dynamic" u kojoj radi od 2001. godine. Prije je radila za CIA-u i Ministarstvo obrane SAD u Pentagonu. Trenutno zauzima 75. mjesto na Forbesovoj listi najmoćnijih žena svijeta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara