Debeljak dao otkaz radniku jer je izrazio stav, a sada provodi anketu jer mu je važno što radnici misle?!

Debeljak dao otkaz radniku jer je izrazio stav, a sada provodi anketu jer mu je važno što radnici misle?!

Screenshot: HRT

NEMA dugo da je Tomislav Debeljak, gazda Brodosplita, dao otkaz radniku Andriji Rogošiću jer je na Dnevniku HTV-a izrazio svoj stav, a sada u škveru provodi anketu u kojoj traži da radnici izraze stav i kažu svoje mišljenje.

Anketa je po Upravi škvera anonimna, no to su nam demantirali radnici. Kažu da ih se dovodi u grupe od pedeset u Školu vara i da svatko dobije papir sa imenom, prezimenom i šifrom.

Debeljak sastavlja listu za otpis?

Radnici strahuju da je anketa samo sredstvo putem kojeg će Debeljak odlučiti koga će otpisati jer posla u škveru definitivno nema. Možda za nekakvu malo jaču bravarsku radionicu sa 300 zaposlenika, ali nikako za brodogradilište, kažu nam radnici.

Među ostalim, međusobno se ocjenjuju. Što će biti s onima koji imaju najlošije ocjene? Navodno bi se upravo ti našli prvi na listi za odstrel, kao i oni koji ne odgovore adekvatno na pitanja poput "voliš škver" ili "bi li radio za manju plaću".

Pokret otpora u škveru

U škveru je već izbila pobuna protiv Debeljakove ankete. Tako su pred ulazom osvanuli natpisi koji zovu radnike na otpor.

"Škverani, sutra opet počinje testiranje kako bi gazda pokazao moć nad vama. Radnici pokažimo dostojanstvo i odbijmo masovno testiranje", stoji u pozivu radnicima.

Uprava: Važno nam je mišljenje radnika

Uprava Brodosplita radnike je na oglasnoj ploči obavijestila da se anketa provodi radi unaprjeđenja poslovanja, a o tome su danas čak izvijestili i medije. Kažu da im je važno mišljenje radnika i ne bi željeli da se ikako drugačije protumači.

"U tijeku je provođenje ankete među zaposlenicima u kojoj se na dobrovoljnoj bazi očekuju prijedlozi za poboljšanje poslovanja iz njihove perspektive, od prijedloga za investiranje u uvjete rada, nabavku nove opreme, prijedloga za ojačanjem timskog rada, spremnosti za rad u inozemstvu, kao i bilo koje drugo pitanje koje zaposlenici smatraju bitnim na osobnoj razini za jačanje efikasnosti i produktivnosti. Obzirom da svoje zaposlenike smatramo izuzetno bitnim čimbenikom u našem poslovanju, ovim putem im pružamo priliku da na toj osobnoj razini iskažu mišljenje i stav. Obrada rezultata u potpunosti je povjerena vanjskoj tvrtki ovlaštenoj za takvu vrst podataka. Smatramo da će ovakav pozitivan pristup motivirati sve zaposlenike da je ispune i daju svoj doprinos i na ovaj način zajedničkom uspjehu direktno utječući na konačno donošenje odluka. Metoda je moderna i opće prihvaćena u uspješnim kompanijama u svijetu, na način u kojem je svako mišljenje i prijedlog bitan", naveli su u priopćenju iz Brodosplita.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara