Dekan zagrebačkog Filozofskog fakulteta uputio pismo potpore Štulhoferu zbog diskreditiratiranja po medijima

Dekan zagrebačkog Filozofskog fakulteta uputio pismo potpore Štulhoferu zbog diskreditiratiranja po medijima

Foto: Admir Buljubašić/Cropix

DEKAN zagrebačkog Filozofskog fakulteta, prof. dr. sc. Damir Boras, uputio je javno pismo potpore prof. dr. sc. Aleksandru Štulhoferu:

Pismo potpore Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksandru Štulhoferu

"Potaknut napisima po hrvatskim medijima i internetskim portalima, kojima se već neko vrijeme želi diskreditirati i negativno etiketirati znanstveni rad i profesionalni dignitet našega kolege prof. dr. Aleksandra Štulhofera, i kao dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i kao znanstvenik i kao kolega i prijatelj iskazujem svoje duboko ljudsko i profesionalno neslaganje s takvim medijskim napadima na njega u kojima su se prestali upotrebljavati znanstveni argumenti u poznatom predmetu spora nego se počelo koristiti pukim argumentima "ad hominem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu relevantna je akademska institucija Republike Hrvatske, jedna od temeljnih institucija znanosti, obrazovanja i kulture u kojoj radi cijeli niz uglednih i značajnih imena hrvatske znanosti, obrazovanja i kulture. Filozofski je fakultet također institucija koja posebno drži do akademskog digniteta svojih zaposlenika, profesora, asistenata i studenata. Rasprave na našem Fakultetu pokazuju da je moguće argumentirano sučeljavanje stavova, znanstvenih uvjerenja pa i svjetonazora, čak i žestoko, a da se ne izađe iz okvira akademske i dignitetne rasprave.

Prof. dr. sc. Aleksandar Štulhofer naš je ugledni profesor s međunarodnom znanstvenom reputacijom, koji u svojoj struci radi savjesno, pošteno i samostalno i izvan bilo kakvih političkih ili drugih okvira, što služi na čast i njemu osobno i našem Filozofskom fakultetu u Zagrebu na kojem je zaposlen.

Stoga svaku etiketu koja se putem medija odašilje protiv našeg kolege Aleksandra Štulhofera na način da se pokušava omalovažiti ili diskreditirati njegov znanstveni rad i istraživački doprinos znanosti smatramo neprofesionalnim, neetičnim i nepotrebnim činom".

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
Prof. dr. sc. Damir Boras
U Zagrebu, 13. veljače 2013.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara