Delo: Na euroizborima u Sloveniji pobijedit će opozicija

Delo: Na euroizborima u Sloveniji pobijedit će opozicija

Foto: europa.eu

NA IZBORIMA za osam slovenskih zastupnika u Europskom parlamentu koji se održavaju iduće nedjelje 25. svibnja sudjelovat će 29 posto registriranih birača, a najviše glasova dobit će stranke desnog centra, rezultat je ankete koju je u subotu objavilo ljubljansko "Delo".

Lista oporbene Slovenske demokratske stranke (SDS) koju predvodi potpredsjednik stranke Milan Zver može računati na 26,5 posto glasova, a zajednička lista dviju također opozicijskih stranaka, demokršćanske Nove Slovenije (NSI) i Slovenske pučke stranke (SLS) 15,1 posto, pokazala je proteklog tjedna provedena anketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na trećem je mjestu lista "Vjerujem" koju predvodi nekadašnji glavni državni revizor Igor Šoltes koja bi mogla dobiti 10,5 posto glasova, a nakon nje samostalna lista Jelka Kacina sa sedam posto glasova.

Bez zastupnika u novom sazivu parlamenta mogle bi ostati etablirane političke stranke, poput Socijalnih demokrata (SD), Demokratske stranke umirovljenika (DESUS) i Pozitivne Slovenije (PS), čiji će se izgledi povećati ako na izbore izađe više birača od broja koji sugeriraju predizborne prognoze, najavljuje vodeći slovenski list.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara