Deset godina zatvora pripadniku HVO-a za ubojstvo trojice Bošnjaka

Deset godina zatvora pripadniku HVO-a za ubojstvo trojice Bošnjaka

Ilustracija: Arhiva

ŽUPANIJSKI hercegovačko-neretvanski sud sa sjedištem u Mostaru osudio je u srijedu na desetogodišnju kaznu zatvora bivšeg pripadnika Vojne policije Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Franu Vulića zbog ratnih zločina počinjenih nad zatočenim bošnjačkim civilima na području Čapljine, izvijestila je Balkanska informativna mreža (BIRN) koja prati procesuiranje ratnih zločina.

Vulić je kao pripadnik Vojne policije HVO 14. srpnja 1993. ubio trojicu bošnjačkih zatočenika u logoru Dretelju kod Čapljine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Čuvajući stražu pored hangara u krugu logora Dretelj, u kojem su bili zatvoreni muškarci bošnjačke nacionalnosti, znajući da zatvorenici leže ili sjede na podu hangara, pucao je kroz prozor i ubio Omera, Izeta i Hasana Duvnjaka", navodi se u presudi Sudskog vijeća.

Predsjedatelj Sudskog vijeća Županijskog suda u Mostaru Slavko Pavlović rekao je da je tijekom suđenja utvrđeno da je Vulić pucao iz puške na zatočene Bošnjake.

Vuliću će u kaznu biti uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru, a na presudu postoji mogućnost žalbe Vrhovnom sudu Federacije BiH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara