Devet mjeseci zatvora za pijanog pilota koji se spremao za polijetanje sa 156 putnika i članova posade

Devet mjeseci zatvora za pijanog pilota koji se spremao za polijetanje sa 156 putnika i članova posade

Foto: apakistani.com

PAKISTANSKI civilni pilot osuđen je u petak u Leedsu, na sjeveru Engleske, na devet mjeseci zatvora pošto je u pijanom stanju uhićen u zrakoplovu koji se spremao za polijetanje sa 156 putnika i članova posade. Pedesetpetogodišnji pilot kompanije Pakistan International Airlinesa (PIA) uhićen je 18. rujna u zračnoj luci Leeds Bradford dok je obavljao redovite zadnje provjere u pilotskoj kabini Airbusa 310 na letu za Islamabad.

Policija je intervenirala nakon dojave zemaljskog osoblja koje je primijetilo nesiguran hod pilota i osjetilo da zaudara po piću. Alkotest je pokazao trostruko veću razinu alkohola u krvi od dopuštene, koja je za pilote zrakoplova u Velikoj Britaniji 9 mikrograma/100 ml (za vozače automobila je 35 mikrograma/100 ml).
 
Irfan Faiz je rekao policiji da je tijekom noći prije leta popio tri četvrtine boce viskija a zadnji gutljaj popio je u tri sata ujutro. Sudac suda u Leedsu zaprepastio se u petak doznavši da po važećim propisima u Pakistanu između pijenja zadnje kapi alkohola i polijetanja mora proći tek dvanaest sati, bez obzira na konzumiranu količinu pića.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sudac Peter Coulson iznenadio se također što piloti koji su redovito polijetali iz Velike Britanije nisu bili upoznati s britanskim zakonima o tom pitanju.
 
PIA je otpustila Faiza, oca dvoje djece, nakon njegova uhićenja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara