Devet partijanera završilo na psihijatriji: U tri dana Ultre splitska Hitna imala 200 intervencija

Devet partijanera završilo na psihijatriji: U tri dana Ultre splitska Hitna imala 200 intervencija

Foto: Hina

TREĆEG i završnog dana Ultra Europe festivala liječnici splitske Hitne medicinske pomoći i njihove kolege u KBC-u Split intervenirali su 61 puta, a u tri dana trajanje festivala medicinska je pomoć pružena 200 puta, doznaje se od ravnatelja Hitne medicinske pomoći Lea Luetića.

Timovi su noćas intervenirali u 30 slučajeva na Poljudu, a 22 u gradu, a devet je osoba samo zatražilo pomoć u ambulanti. Jedna je osoba zbog agresivnosti zadržana na Odjelu psihijatrije, a dr. Luetić dodaje kako je u tri dana devet osoba hospitalizirano na Psihijatriji.

"Za tri dana održavanja ovoga festivala zbrinuli smo oko 200 pacijenata. Odradili smo 130 intervencija na stadionu, izvan stadiona 40, a u samom gradu 30. Nismo iznenađeni tim brojkama. Takvo što smo i očekivali s obzirom na broj ljudi koji je bio na festivalu", rekao je za Hinu dr. Luetić.

Kako je dodao, procjene su radili na temelju prošlogodišnjeg iskustva. Pripreme za sljedeću radit će na temelju ovogodišnjeg iskustva kada je Zavod za Hitnu medicinu u stanje pripravnosti stavio četiri tima I., u kojem su liječnik, vozač i tehničar, te jedan tim II., kojeg čine dva medicinska tehničara od kojih jedan i vozač kola Hitne pomoći.

Policija privela 197 osoba

"U Splitu, na stadionu Poljud, od 11.-13. srpnja održana su prva tri dana javnog okupljanja Ultra Europe 2014 tijekom kojeg nisu evidentirani događaji ozbiljnijeg narušavanja javnog reda i mira, nisu zabilježena oštećenja, niti uništenja imovine i materijalnih sredstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javno okupljanje, kako na mjestu održavanja na Poljudu, tako i u gradu Splitu je osiguravalo 50 policijskih službenika angažiranih tijekom dana, te 100 policijskih službenika angažirano tijekom noći.

Protiv osam osoba je zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnje i prometa drogama podnesene su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Ukupno je privedeno 197 osoba, 118 hrvatskih državljana i 79 stranih, od kojih je 167 osoba prekršajno sankcionirano zbog počinjenja prekršaja vezanih uz zlouporabu droga", stoji u priopćenju PU splitsko-dalmatinske.Na Poljudu izbio i požar

"Jučer oko 10.20 sati u Splitu, na Poljudskom šetalištu došlo je do izbijanja požara na pozornici i to na led mreži koja služi za osvjetljavanje kulisa koja je zbog požara pala na pod. Požar su ugasili policijski službenici raspoređeni na osiguranju javnog okupljanja. Obavljen je očevid uz nazočnost inspektora za protupožarnu zaštitu. Uzrok požara je smanjenje otpora uslijed vlage do kojeg je došlo zbog nevremena. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 90 tisuća kuna", izvijestili su iz splitske policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara