Dioki ide u stečaj, Čačić radnicima obećao plaće: Bez obzira na sudbinu tvrtke, oni neće ostati gladni

Dioki ide u stečaj, Čačić radnicima obećao plaće: Bez obzira na sudbinu tvrtke, oni neće ostati gladni

Foto: Damjan Tadić/Cropix

DIOKI ipak ide u stečaj. "Imovina dijela koji nije profitabilan će se prodati dok se za DINA-u traži strateški partner kako bi se nastavila proizvodnja", rekao je ministar gospodarstva Radimir Čačić te još jednom obećao da će se radnicima isplatiti zaostale plaće. Radnici kažu: "Ne preostaje nam drugo nego vjerovati!"

Radnici DIOKI-ja dobit će svoje plaće, a pri tom će se ispoštovati zakonski rokovi, obećao je još jednom ministar Čačić.

"Radnici DIOKI-ja će svoje plaće dobiti. U stečaju ili u ulasku novog vlasnika, oni će svakako svoje plaće dobiti, to je ono što je sigurno. Rok je taj kojeg zakon predviđa. Naš stečajni zakon jasno definira da se isplaćuje do šest plaća kada se radi o privatnoj tvrtki", rekao je Čačić.

To neće biti stečaj s likvidacijom, već stečaj u kojem će se proizvodnja u DINA-e, nastaviti, dok će se ostalo prodati ili pretvoriti u imovinu koja će biti temelj za nove investicije. "Ljudima kao što smo mi ne preostaje ništa drugo nego vjerovati", kaže radnik DIOKI-ja Bojan Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je na tragu nekakvih obećanja s početka godine kada smo bili obaviješteni da ono što je profitabilno i što može raditi, da će ostati raditi. Mi smo se s tim pomirili", rekao je Kovačić.

Po uzoru na kolege iz DIOKI-ja, zaposlenici DINA-e danas su oformili Stožer za obranu tvrtke, potvrdio je sindikalist Predrag Mihaljević.

"Problem je u tome što je DINA stalno u paketu s DIOKI-jem koji s druge strane nema sirovine za proizvodnju. Naš sindikat je odavno tražio da se ti problemi razriješe, a tek sad idu najave iz Vlade da je to na neki način prihvaćeno", izjavio je Mihaljević.

I jedni i drugi traže da im do 1. srpnja isplate zaostala potraživanja, u protivnom, poručuju, preuzet će stvar u svoje ruke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara