Dodik: Zašto nitko nije branio Nikolića kada je Josipović skočio iz sve snage protiv njega zbog Vukovara?

Dodik: Zašto nitko nije branio Nikolića kada je Josipović skočio iz sve snage protiv njega zbog Vukovara?

Foto: AFP

GOSTUJUĆI u emisiji "Pečat" Radio-televizije Republike Srpske predsjednik Milorad Dodik izjavio je kako je "Republika Srpska ponovno na vrhu dnevnog reda politike u Beogradu" te je pozvao Srbe da se registriraju u Srebrenici i spriječe da Bošnjaci izaberu svog načelnika u tom gradu.

"Beograd je dugo potiskivao RS. Mi smo imali institucionalnu suradnju, nitko te ne spori. Ovdje su dolazili predsjednici vlade, države. RS je sada postala priča svih ljudi u Srbiji", kazao je Dodik. Na pitanje što misli koja je vlada u Srbiji najbolja za Republiku Srpsku, Dodik odgovara da je to ona koja će napraviti jako Srbiju i s ponosom je braniti, javlja aa.com.tr.

"Ja nemam ništa protiv da surađujemo daleko više sa Srbijom. Mi nemamo niša protiv više Srbije u RS. Ali, isto tako, bili bi sretniji da ima više RS u Srbiji", istaknuo je Dodik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući beogradske ocjene da se direktno miješa u pitanja unutarnje politike Srbije, Dodik uzvraća pitanjem: Predstavljaju li stavovi Čedomira Jovanovića da je RS genocidna tvorevina miješanje u unutarnje poslove RS-a.

„Ne možemo prijeći preko uvreda. Ne mislimo da je to bila slučajna priča LDP tvrdi da je njima stalo da unutrašnji odnosi u BiH budu bolji. Što njih briga za to?! Naravno, ako hoće da mi ne kažemo svoje mišljenje o Srbiji. Na svu sreću, naš stav tamo ima neku snagu. Nama je veoma važno da Srbija bude od koristi za RS. Nama je važno koja će vlada biti u Srbiji. Mi ne možemo prihvatiti da tamo budu oni koji su pokazali loš odnos prema RS. Minimalno što trebamo uraditi je iskazati protivljenje tome. Ako se to ipak dogodi, naša suradnja s tim ljudima je nemoguća i ona će tražiti neka javna razrješenja“, zaprijetio je predsjednik RS.

Nadalje, Dodik smatra da po Srbiji "mešetare ambasadori stranih zemalja" i da oni "formiraju vladu". Ogorčen je i činjenicom da u Beogradu nitko nije stao u Nikolićevu obranu nakon što je hrvatski predsjednik Ivo Josipović "skočio iz sve snage protiv njega vezano za Vukovar".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara