Dodik ostaje na američkoj "crnoj listi"

Dodik ostaje na američkoj "crnoj listi"

Foto: Hina

VELEPOSLANICA SAD u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack izjavila je u petak kako predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ostaje nepoželjan sugovornik za američku administraciju te da se, kao ni njeni prehodnici na toj dužnosti, s njim ne kani sastajati dok ne promijeni ponašanje.

"To je i dalje politika veleposlanstva SAD", kazala je Cormack novinaraima u Banja Luci gdje je boravila u službenom posjetu.

Cormack se sastala s predsjednicom vlade RS Željkom Cvijanović no Dodika je zaobišla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spremni smo se sastati sa svima koji su spremni na konstruktivan način raditi na budućnosti BiH. Od siječnja kada sam došla u BiH javni komentari predsjednika RS-a Milorada Dodika nisu bili sukladni s pozitivnom agendom reformi i mogućnostima koje se pružaju BiH. Ako se to promijeni, ja sam tu", kazala je američka veleposlanica dodajući kako njena zemlja striktno poštuje teritorijalni integritet BiH a uvažava postojanje dva entiteta.

Cormak je očevidno aludirala na Dodikove opetovane secesionističke ispade i prijetnje otcjepljenjem RS-a od BiH.

Dodik je već godinama na "crnoj listi" američkog veleposlanstva u BiH a bivši veleposlanik Patrick Moore jednom je prigodom kazao kako s predsjednikom RS nema smisla razgovarati jer on naprosto ne ispunjava obećanja koja daje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara