Don Ivan Grubišić o zdravstvenom odgoju: Počeo je još jedan "rat" do istrebljenja

Don Ivan Grubišić o zdravstvenom odgoju: Počeo je još jedan "rat" do istrebljenja

Foto: infocentar.net

DON IVAN GRUBIŠIĆ na svom se blogu osvrnuo na slučaj uvođenja zdravstvenog odgoja u škole te ga opisao kao "suvremeni talibanizam u Hrvata". Don Ivan Grubišić osvrnuo se prvenstveno na kritike Kaptola upućene ministru Jovanoviću.

"Teško je neke stvari, reakcije nazvati drugačije nego talibanizam, uz ispriku, da to netko ne shvati krivo. Naime, talibanizam nije geografski pojam niti je vezan uz ijednu religiju ili ideologiju. To je antropološki pojam vezan uz formiranje mentalnog sklopa kod samog čovjeka. Uglavnom prevladava u religijskom i ideološko-političkom žargonu isključivosti, mržnje i netrpeljivosti. Balkan je, nažalost, područje talibanizma, neobično naglašene isključivosti prema drugom i drugačijem", napisao je Grubišić.

Posebno je kritizirao činjenicu da se na Božić "s oltara" promoviralo letke koji "vrve lažima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Optužbe izrečene u prigodi božićnog ozračja tužne su i ružne, nepotrebne i znak su nezrelosti onih koji takve rasprave iniciraju u javnosti ili brane s oltara kao vjerske istine. To ja ne mogu drugačije opisati, nego kao suvremeni talibanizam u Hrvata, a zna se odakle to proizlazi i kamo to vodi. Počeo je još jedan 'rat' do istrebljenja", zaključio je Don Ivan Grubišić.

Zaključio je i kako je potpuno neshvatljivo da se oni koji su se zavjetovali na beženstvo predstavljaju kao stručnjaci za seksualni odgoj te se pita odakle njima informacije, a i praksa? Pozvao je da se problemi pokušaju riješiti kroz otvoreni i iskreni dijalog, ali iza zatvorenih vrata. Upozorio je na još jednu nelogičnost u postupcima Crkve i dijeljenja letaka u shopping centrima:

"Neobično je da su veliki šoping-centri dijelili letke, a u isto vrijeme prodavali i pornografiju i prezervative".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara