Donald Trump ima naciste na predizbornoj poruci, ali i dalje vodi u anketama

Donald Trump ima naciste na predizbornoj poruci, ali i dalje vodi u anketama

Foto: Twitter

"POTREBNO nam je pravo vodstvo. Potrebni su nam rezultati. Vratimo SAD na posao", poruka je koju je Donald Trump odaslao putem Twittera, uz hashtag #MakeAmericaGreatAgain (Ponovo učinimo Ameriku velikom).

Predizborna poruka popraćena je i prigodnom fotografijom, motivom zastave SAD-a pod koju su namontirani Trumpovo lice, američki dolari, Bijela kuća i - vojnici. Ali ne američki. Bliža inspekcija fotografije otkriva da vojnici na uniformama nose oznake SS-a, odnosno da je Trump na svoju predizbornu fotografiju umontirao naciste.

Nedugo nakon što je greška otkrivena, fotografije je izbrisana s Twittera. Iz Trumpovog stožera za sve su okrivili "mladog pripravnika".

Otprilike istovremeno kad je Trump sa svojih 3,2 milijuna sljedbenika na Twitteru podijelio spornu fotografiju, list USA Today objavio je anketu koja pokazuje da je upravo on favorit za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke.

Za republikansku nominaciju natječe se 15 kandidata, a upravo Trump je najpopularniji sa 17 posto podrške birača. Na drugom mjestu je guverner Floride Jeb Bush s 14 posto. Prema ovom istraživanju, Trumpov rejting je u zadnjih mjesec dana porastao za čak šest posto.

No, ista anketa pokazuje i kako Amerikanci smatraju da Trump u samim predsjedničkim izborima protiv vjerojatne kandidatkinje Demokratske stranke Hillary Clinton nema gotovo nikakve šanse. U tom ogledu za njega bi glasalo tek 34 posto birača.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara