Donald Trump želi biti idući predsjednik SAD-a

Donald Trump želi biti idući predsjednik SAD-a

Screenshot: Youtube

PODUZETNIK Donald Trump ozbiljno se priprema za sudjelovanje u utrci za američke predsjedničke izbore 2016., pridružujući se rastućoj skupini mogućih republikanskih kandidata, objavio je u četvrtak list Washington Post.

Trump, čije bogatstvo obuhvaća ogromni broj nekretnina, više hotela i televizijski show "The Apprentice", i ranije je razmišljao o mogućnosti sudjelovanja u predsjedničkim izborima, ali nikad se nije stvarno odlučio na taj korak.

Washington Post navodi njegove riječi iz jednog telefonskog razgovora da ozbiljno razmišlja o natjecanju za predsjedničke izbore 2016. i da će odgoditi svoje televizijske planove za iduću godinu.

"Ne činim to iz zabave, zemlja nam je u ozbiljnim nevoljama"

Trump se tako pridružio skupini republikanaca koji razmišljaju o sudjelovanju u predsjedničkim izborima, među kojima su senator iz Floride Marco Rubio, guverner Wisconsina Scott Walker, bivši guverner Floride Jeb Bush, bivši guverner Arkansasa Mike Huckabee i guverner New Jerseya Chris Christie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi misle da činim ovo samo iz zabave ili zbog reklame", rekao je 68-godišnji Trump. "Nije to šala. Ne činim to iz zabave. Činim to jer je zemlja u ozbiljnim nevoljama", pojasnio je.

U posljednje se vrijeme u medijima može pročitati da je Trump angažirao poznate političke savjetnike, među kojima su Chuck Laudner, konzervativac iz Iowe koji je pomagao Ricku Santorumu u njegovoj kampanji za Bijelu kuću 2012. godine, zatim Alan Cobb, bivši politički savjetnik u tvrtki Koch Industries i Corey Lewandowski, koji je ranije bio angažiran u konzervativnoj udruzi Amerikanci za napredak.

Trump uporno diže prašinu svojim pitanjima o mjestu rođenja, obrazovanju i domoljublju predsjednika Baracka Obame, kao i otrovnim komentarima na Twitteru.

Očekuje se da će Trump ovoga tjedna govoriti na najvećem američkom okupljanju konzervativaca, konferenciji Konzervativne političke akcije u Marylandu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara