Doznajemo - Kolinda ne seli nego sređuje Pantovčak

Doznajemo - Kolinda ne seli nego sređuje Pantovčak

Foto: Hina

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ toliko se posvetila sređivanju ureda na Pantovčaku da je sve izvjesnije da se ne planira skoro preseliti od tamo, što je obećavala u predizbornoj kampanji. I njen glasnogovornik Luka Đurić potvrdio nam je da od selidbe u Visoku do daljnjega nema ništa.

"Idući tjedan je sazivanje radnog tijela koje će odlučiti gdje će se, kada i hoće li se uopće predsjednica preseliti", rekao je Indexu Luka Đurić, glasnogovornik predsjednice. Dodao je da Grabar-Kitarović od selidbe ipak ne odustaje jer "želi ostvariti obećanja" te je napomenuo da će promjena u Uredu predsjednice biti u svakom slučaju.

Iz vile izbacila Titovu bistu

Promjene su uistinu i počele. Nakon što je Kolindi jučer svećenik posvetio ured, a ona je iz vile izbacila Titovu bistu i zasjela za Tudmanov zlatni stol, odlučila se za još neke novitete. Tako je odlučila da umjetnine na Pantovčaku neće biti uvijek na istom mjestu nego će ih rotirati kako goste ne bi dočekivao uvijek isti postav.

U ponedjeljak na Pantovčak dolazi novoimenovani Savjetnik za društvene djelatnosti Andro Krstulović Opara koji će se posvetiti slaganju umjetnina. "Savjetnik je dugogodišnji kustos muzeja pa je on najbolji čovjek za to", rekao nam je Đurić. Opara, kojem je uža specijalnost zaštita kulturne baštine i identiteta, još je uvijek aktualni ravnatelj Muzeja Ivana Meštrovića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara