Dramatično na moru: U tri akcije spašeno šest Šveđana, dva Talijana i hrvatska obitelj

Ilustracija: HRFoto

SA ZAPALJENE 15-metarske motorne jahte "Spice od life" danas je kod Murtera spašeno šestero švedskih turista, među kojima i dvoje djece.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture je izvijestilo da su Šveđani sa jahte oko 15 sati zatražili pomoć zbog požara u području stroja.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja je odmah prema njima uputila putnički brod "Maestral" na koji je prekrcana posada jahte koja plovi pod švedskom zastavom. Nakon spašavanja je jahta dotegljena do Školjića kod Murtera. Nitko nije ozlijeđen u požaru koji je ubrzo ugašen.

Dva Talijana spašena kod Raba, a hrvatska obitelj u Kaštelanskom zaljevu

Danas oko 17 sati su s tonuće 10-metarske motorne brodice "Papillon" spašena dva Talijana kod otoka Raba. Nakon dojave je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja Rijeka prema otočiću Mali Laganj poslala plovilo Lučke kapetanije ispostave Rab koje je doteglilo brod do Raba. U pomorskoj nesreći Talijani nisu ozlijeđeni.

Treću akciju koju je danas koordinirala Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru bila je oko 17 sati u Kaštelanskom zaljevu. Tamo je pomoć zatražila tročlana hrvatska obitelj zbog puknuća nosača vanbrodskog motora. Pomorska policija je spasila obitelj te je sa svojim brodom petmetarsku brodicu doteglila u Sućurac. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara