Druga noć bdijenja za žrtve pokolja u redakciji Charlie Hebdo

Druga noć bdijenja za žrtve pokolja u redakciji Charlie Hebdo

Foto: Hina

TISUĆE ljudi su se u četvrtak predvečer ponovo okupile na Trgu Republike u Parizu želeći odati počast žrtvama napada na sjedište satiričkog lista Charlie Hebdo u kojemu je u srijedu ubijeno dvanaest osoba.

Socijalistička gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo i sve političke snage pariške skupštine pozvale su na "tiho" okupljanje na kojemu su se ipak čuli brojni slogani.

Anne Hidalgo, bivši gradonačelnik Pariza Bertrand Delanoe, čelnica pariške desne oporbe Nathalie Kosciusko-Morizet i brojni drugi zastupnici svih političkih opredjeljenja zapalili su svijeće u podnožju kipa na sredini trga, gdje su građani nakon napada ostavljali stručke cvijeća, fotografije žrtava i crteže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po procjeni policije oko 35.000 se u srijedu navečer spontano okupilo na Trgu Republike. Diljem Francuske je na sličnim skupovima sudjelovalo više od 100.000 ljudi.

Sudionici skupa su izvikivali slogane poput "Hip, hip, hura, svi smo mi Charlie!" i "Charlie nije mrtav!" te nosili transparente na kojima je pisalo "Ja sam Charlie", "Ne bojimo se", "Živjela Republika!" i slično.

Usred mnoštva su se vidjele francuske trobojnice, a neki su pjevali francusku himnu.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara